ALERTA: Estafadors de companyies de subministraments a Cerdanyola

Aquesta setmana un grup de suposats “tècnics” de Gas Natural estan visitant diferents habitatges de Cerdanyola per estafar als usuaris. Gas Natural ens ha confirmat que no actuen d’aquesta manera i que els tècnics no són seus.

Amb l’arribada de l’estiu moltes famílies comencen a encendre els aires condicionats per evitar la calor que a poc a poc s’instal·la a les seves llars. Aprofitant aquesta circumstància, aquesta època es caracteritza per l’augment dels fraus o estafes a consumidors que, a costa de la calor, fan “el seu agost”. Són persones que sota l’aparença de tècnics de la companyia de gas no dubten en estafar a qualsevol que els hi obri la porta, sent molts els casos de persones que cauen a la trampa.

Modus operandi

Els falsos tècnics fan la feina “porta a porta”, alertant als veïns i veïnes que hi ha hagut un error de facturació i que, per tal de solucionar-ho, retornar els diners i baixar la tarifa, necessita veure una factura. Un cop l’estafador aconsegueix la factura anota totes les dades del client per “ajudar-lo”, però realment el que farà serà estafar-lo. Com ho fan?

L’estafador envia les dades a una empresa de subministres. Aquesta empresa truca al client per verificar les dades i, quan aquest va responent les preguntes, en realitat el que s’està fent és una gravació de veu que tindrà validesa de contracte verbal amb una nova empresa de subministres. Aquest contracte incloirà el subministre i tot un seguit de serveis de manteniment.

El client s’adona de l’estafa amb la primera factura amb la nova empresa. Aquesta factura té un preu desfasat, però el client tindrà problemes per resoldre la situació, doncs l’empresa disposa al seu arxiu del contracte verbal. Ha estat estafat.

Gas Natural: no fem visites per temes de facturació

Immediatament després agafem el telèfon i truquem a gas natural per preguntar-li si estan enviant a operaris per ajustar factures i fer un descompte per un import de més que es va cobrar. Gas natural ens comunica que no està enviant a ningú, que quan hi ha un error de facturació contacten amb el client via carta o, en alguns casos, via telefònica, però mai en persona.

Comparteix: