El CIAC proposa millores en fonts, l’skatepark, places i parcs públics de la ciutat

Són els àmbits en els quals els infants i adolescents han decidit invertir els 200.000 € que el consistori va posar a la seva disposició. Ahir van exposar les seves propostes a l’alcalde, Carles Escolà, i al regidor d’Urbanisme, Ivan González, en un acte celebrat a Ca n’Ortadó.

sdrUna representació dels infants que formen part del Consell d’Infants i Adolescents de Cerdanyola (CIAC) van explicar com han viscut el procés i com han decidit invertir els 200.000 € que el consistori ha posat a la seva disposició per millores a la ciutat. En el projecte, van participar infants i adolescents de 5è i 6è i/o 1r i 2n d’ESO de 15 centres educatius de Cerdanyola del Vallès. Finalment, s’ha decidit que la millora de les fonts, de l’skatepark i les places i parcs públics siguin els àmbits on destinar els diners.

Els àmbits de millora on invertir a la ciutat 
Rayan Laarabi de l’escola Fontetes va explicar que els alumnes han decidit que hi hagi més fonts a les ciutats i arreglar les que ja estan instal·lades. Els punts que cal millor són: -Canaletes, el barri de Fontetes, tots els parcs on toqui el sol, Parc Xarau, carrer Sant Ramon, Parc de la C, Col·legi Montserrat, Avinguda Guiera, Institut Jaume Mimó, barri de Monflorit, plaça de l’Església, plaça de l’Elefant, carrer Tort i l’Ambulatori. També demanarà, en nom de tots els infants i adolescents, repensar la bassa del Parc Cordelles i reconvertir-la en una font lúdica per refrescar-se a l’estiu.
L’Ariadna García de Paredes de l’escola Sant Martí va recordar que un altre de les propostes que ha sorgit és la millora del Skate Parc del carrer Pizarro, que cal arreglar amb nous materials i ampliar. Per últim, la Ivette Pardo de l’escola Collserola va anunciar que els infants i adolescents han consensuat la necessitat de fer millores als parcs, places i vies públiques. Entre les actuacions acordades, es troben: la presència de flors, bancs, parcs ecològics, taules de pícnic, arbres que facin ombra i jocs tancats que permetin anar al parc si plou.
Un cop presentades les propostes, els alumnes i famílies van poder visitar una exposició muntada a ca n’Ortadó de tot el material que infants i adolescents dels centres educatius de la ciutat han elaborat durant el procés (maquetes, murals, esbossos). A més, es va projectar un vídeo reportatge realitzat en la darrera fase del treball en comissions amb els membres del CIAC. Els participants en el procés van rebrer un diploma i un obsequi.
Un projecte amb molta implicació
L’acte va finalitzar amb una part més lúdica, a la plaça Sant Ramon, amb l’actuació del grup Ambaükatunavia, una festa de l’aigua i un berenar refrescant a base de fruita, coques i sucs. Des de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès es vol destacar l’alt grau de participació que ha tingut el projecte. Del consistori, s’han implicat els departaments d’Educació i de Participació Ciutadana. A més, també ho han fet la comunitat educativa a través dels infants i adolescents de 15 centres de Cerdanyola del Vallès, les seves famílies i els membres de Consell d’Infants i Adolescents de Cerdanyola (CIAC).
Procés de participació ciutadana
L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha impulsat un procés de participació innovador i pioner a la ciutat per decidir quines actuacions ha de fer en matèria d’inversions adreçades a béns (infraestructures) per un total de 200.000 € en millores per la ciutat. El procés ha estat adreçat de forma exclusiva als infants i adolescents.
La finalitat del Projecte de Pressupostos Participatius de Cerdanyola del Vallès, en la línia del Projecte Educatiu de Ciutat, ha estat dotar de veu les nenes i els nens de la ciutat i fomentar la confiança en la seva capacitat per influir en la realitat que els envolta avui i com a ciutadans del futur.
Comparteix: