Els Ajuntaments de l’àrea d’influència del Parc Taulí exigeixen una reunió urgent amb el Conseller de Salut

Els onze municipis que conformen la Taula de Diàleg reclamaran a la Corporació Sanitària Parc Taulí la creació d’un Consell de participació.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAL’Ajuntament de Polinyà ha acollit la 5a Trobada de la Taula de Diàleg dels Ajuntaments de l’àrea d’influència de la Corporació Sanitària Parc Taulí. A l’acte hi han assistit l’Alcalde de Polinyà, Javier Silva, l’Alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, acompanyat de la regidora i Primera Tinenta d’Alcaldia, Elvi Vila, el Tinent d’Alcaldia de Castellar del Vallès, Joan Creus Oliveras, l’Alcalde de Ripollet, José María Osuna,el regidor de Salut de Badia, Iván Sanz, el regidor de Salut de Sabadell, Ramon Vidal, l’alcaldessa de Palau-Solità i Plegamans, Teresa Padrós i el regidor de Salut de Sant Llorenç Savall, Juan Luis Serrano.

Durant la trobada tots els Ajuntaments han acordat tornar a demanar una reunió urgent abans del 15 de juliol amb el Conseller de Salut del Govern de la Generalitat, Antoni Comín. Aquesta petició ja es va fer en una carta dirigida al Conseller i enviada el 12 d’abril. La conselleria va respondre que es convocaria a tots els Ajuntaments que conformen la Taula a una reunió amb el gerent i el director de la regió sanitària. Tot i així, però, i donada la necessitat urgent de dotar de pressupost i personal tant l’Atenció Primària de les poblacions com el Servei d’Urgències del Parc Taulí, la Taula exigirà que a aquesta reunió també hi assisteixi el Conseller.

D’altra banda, la Taula ha acordat demanar a la Corporació Sanitària Parc Taulí la creació d’un Consell de Participació que inclogui, a més dels representants que la Corporació consideri adients, els Ajuntaments de l’àrea d’influència del CS Parc Taulí i altres agents socials.

Finalment, tots els municipis representats també han acordat demanar les dades d’activitat i recursos dels Centres d’Atenció Primària del territori per tal de fer una valoració conjunta de com han afectat, en aquestes poblacions, les retallades en Salut Pública dels darrers anys.

La Taula de Diàleg dels Ajuntaments de l’Àrea d’Influència de la Corporació Sanitària del Parc Taulí es fan periòdicament per a posar en comú les problemàtiques i mancances detectades a cada població relacionades amb l’atenció sanitària. Els municipis que en formen part són: Barberà del Vallès, Badia, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Llorenç Savall i Sentmenat.

 

Comparteix: