L’Artpegi 2017 maridarà el piano i el jazz amb el patrimoni emblemàtic de Cerdanyola

El cicle musical renova la col·laboració amb entitats de renom com el Trinity College London i el concurs Maria Canals al temps que s’obre a nous estils, com el jazz

albertomenjonLa música i el patrimoni es maridaran un any més en el cicle Artpegi, de música als museus i espai emblemàtics de la ciutat com la plaça de Francesc Layret, els jardins de Can Domènch o els de Ca n’Ortadó.

L’Artpegi 2017 renova el seu compromís amb els artistes emergents i donarà sortida a nous valors de la interpretació amb la col·laboració d’entitats de renom com el Trinity College London o el Concurs Maria Canals. Així enguany hi actuarà Alberto Menjón, guanyador espanyol del Concurs Internacional de Piano Maria Canals (col·laboració del Trinity College), una de les convocatòries més destacades del seu àmbit.

Una de les novetats de la sisena edició de l’Artpegi és l’obertura a nous estils musicals. És el cas del jazz i el grup de Guillermo Calliero amb “South American Project”. Noves propostes, noves músiques que serviran per descobrir noves possibilitats del patrimoni de la ciutat.

El 6è cicle Artpegi es farà del 16 de juny al 14 de juliol. L’entrada serà gratuïta amb l’aforament limitat als espais on s’han previst les activitats.

Programa de l’Artpegi 2017

Divendres, 16 de juny

El Maria Canals porta cua ….

> Al llarg del dia (9.30 a 20 h), a la plaça de Francesc Layret

Amb l’objectiu d’apropar la música a tothom, durant tot el dia hi haurà un piano de cua al carrer: per a músics ocasionals i per a espectadors, perquè els nens i els grans el coneguin per fora i per dins i perquè qui vulgui el pugui tocar o acompanyar amb instruments o tot cantant. Tothom és convidat a participar-hi.

9.30 – 12.45h Sessions divulgatives per a les escoles

12.45 – 16.30h Piano a disposició dels ciutadans

16.30 – 20.00h Actuacions dels estudiants de l’Escola de Música Municipal Aulos i de qui s’hi vulgui apropar

Recital de piano

> 22 h, al pati del Museu d’Art de Cerdanyola

a càrrec d’Alberto Menjón, guanyador espanyol del Concurs Internacional de Piano Maria Canals (Col·laboració del Trinity College)

El repertori previst és format per Escenas Infantiles, de F. Mompou, Fantasia Bética, de M. de Falla, Toccata op. 7, de R. Schumann, i després de la pausa Sonata no.2 op. 36, de S. Rachmaninoff.

Divendres, 14 de juliol,

22 h, al Museu Ca n’Ortadó

Guillermo Calliero

“South American Project”

Cinc músics amb una trajectòria amplíssima dins de l’espectre jazzístic català, espanyol i internacional, uneixen el seu bagatge musical per plasmar-lo en un projecte que porta el segell de la música sud-americana i el seu mestissatge amb el jazz. El tango, el candombe, la samba, la chacarera, la salsa són alguns dels ritmes que ens conviden a gaudir d’un viatge jazzístic diferent …

Posseïdor d’un so net, rodó i càlid, amb una tècnica depurada i un fraseig bop dominat amb mestratge, Guillermo Calliero és considerat un dels trompetistes més respectats en l’escena jazzística sud-americana i europea.

Més informació

Museu d’Art de Cerdanyola – 935 914 130

Museu d’Història de Cerdanyola – 936 923 322 / 935 804 500

Ateneu de Cerdanyola – 935 914 133


Programa Artpegi 2017

Flyers concerts Artpegi 2017

Cartells concerts Artpegi 2017

Nota biogràfica Albero Menjón

Flyer Guillermo Calliero

Comparteix: