Institut Gorgs: de Cerdanyola a Silicon Valley

Un equip de quatre alumnes de l’Institut Gorgs de Cerdanyola ha estat seleccionat per viatjar a Silicon Valley per aprendre de l’experiència de professionals d’empreses líders en l’àmbit mundial.

Imatge: IES Gorgs

Imatge: IES Gorgs

Un equip de quatre alumnes de Cerdanyola, format per Judith Lopera, Maria Roca, Lídia Rodríguez i Laura Miranda, ha estat un dels cinc guanyadors de la quarta edició dels Premios Desafio Emprende. A aquest equip format per alumnes de l’Institut Gorgs li acompanyaran quatre més de La Salle Bilbao Ikastetxea de Gorliz (Vizkaya), del Instituto Galileo Galilei de Navia (Asturies), del Colegio Salesianos Atocha (Madrid) i del Col·legi Claret de Barcelona.

Guanyar el premi no ha estat una tasca fàcil. L’equip cerdanyolenc va estar seleccionat entre els 1.392 equips que es van presentar en tota Espanya. Primer es va classificar entre els 35 seleccionats per participar en el Campus que es va celebrar la primera setmana de maig a Barcelona i, d’aquests 35 equips finalistes, cinc van estar seleccionats per viatjar el mes de juliol a Silicon Valley, la mundialment coneguda “ciutat de la tecnologia”. Allà podran aprendre de l’experiència de professionals que treballen en les empreses líders en l’àmbit mundial – Com Windows, Apple o Google-, alhora que podran participar en sessions formatives.

El projecte Aira Pulita

El projecte guanyador de l’Institut Gorgs té el nom de “Aira Paulita” i consisteix en la construcció de parcs mitjançant plaques metàl·liques i moviment mecanitzat semblant al dels gira-sols que faciliten la reproducció de microalgues que capten CO2.

L’objectiu de Aira Pulita és crear parcs d’aquestes estructures seguint el model dels parcs eòlics i instal·lar-los en les principals zones industrials del país per purificar l’aire que respirem i produir oxigen.

Sillicon Valley

Sillicon Valley va néixer al sud de la Bahia de San Francisco, en el nord de Califòrnia (EUA). Amb el pas dels anys, la “ciutat tecnològica” ha tingut tant èxit que les seves fronteres s’han expandit cap al nord, incloent-hi el comtat de Sant Mateo i la ciutat de San Francisco.

Sillicon Valley alberga moltes de les majors corporacions de tecnologia del món i milers de petites empreses en formació i és el centre líder per a la innovació i desenvolupament de l’alta tecnologia.

Comparteix: