Es presenta la ‘Maleta Buïgas’, la darrera donació que ha rebut el Museu d’Art

La maleta conté 182 plaques de vidre amb fotografies i projectes de l’enginyer Carles Buïgas.

presentaciomaletabuigas1webAhir es presentava la Maleta Buïgas, una de les darreres donacions que ha rebut el Museu d’Art de Cerdanyola. Conté 182 plaques de vidre amb fotografies i projectes de l’enginyer Carles Buïgas sobre la tasca que va fer a Montjuïc per a l’exposició Internacional de Barcelona de 1929 i d’altres projectes visionaris. Actualment només queda en peu la Font Màgica, però aquesta era només una petita part d’un gran projecte de llum i aigua.

Aquesta maleta va pertànyer a Carles Buïgas. Amb aquest acte el Rotary passa a formar part de la llarga llista de donants i mecenes d’un museu que va creixent a partir de les aportacions de la ciutadania. Cal destacar que més d’un 80% del seu fons està format per donacions de particulars en un cas inèdit i molt singular a Catalunya.

Per a recuperar aquesta destacada peça, que aportarà una informació decisiva per a l’estudi del “Mag de l’aiguallum” i de l’Art Déco català, s’ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la seva Oficina de Patrimoni Cultural que han donat suport a l’inventari i conservació preventiva de la peça que es trobava en perill degut a la delicadesa del suport fotogràfic antic.

Comparteix: