Compromís ha deixat de ser una candidatura alternativa, rupturista i assembleària

Un grup de persones fins ara militants de Compromís per Cerdanyola fem pública la nostra baixa d’aquesta organització i denunciem que CxC ha deixat de ser una candidatura alternativa, rupturista i assembleària.

compromisTotes nosaltres som persones que hem mantingut un molt elevat grau d’implicació a CxC, treballant i sostenint el dia a dia de l’organització i assumint bona part dels càrrecs (presidenta, portaveu, tresorera, membres de Coordinació).

Fem pública la nostra sortida per responsabilitat política, per respecte a tota la gent que va votar CxC i per totes les persones i col·lectius que han fet suport a un projecte d’unitat popular a Cerdanyola que ja comptava amb 15 anys d’història.

Compromís per Cerdanyola va néixer l’any 2011, a partir de les activistes de la candidatura alternativa Participació Activa i Social (PAS) creada el 2002 i membre de les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), i d’un grup de persones que havien deixat la seva militància a EUiA i ICV i que es van aplegar sota el nom de Formació d’Esquerres de Cerdanyola (FEC).

Posteriorment, les militants de la CUP local s’hi van afegir, així com altres persones que participaven en altres organitzacions o que venien a títol individual.

A CxC ja no hi queda ningú provinent del PAS, s’ha desposseït la pròpia organització del poder sobre la presa de decisions polítiques, funciona com un partit tradicional i reformista, i ha abandonat la defensa d’allò que s’havia lluitat durant tants anys: descontaminació i no urbanització de la Plana del Castell, consells de barri, pressupostos participatius, transparència informativa, suport a les lluites i les reivindicacions populars… A més, hi ha gent que ha estat i està treballant en benefici d’uns interessos polítics propis, des dels marges de l’organització, condicionant el present i el futur de CxC.

En política, els valors també compten i cal aplicar-los a tots nivells: en les relacions entre ciutadania i govern, en la institució com a tal i dintre de l’organització. La fi no justifica els mitjans.

Les persones que avui sortim no defallirem: ens trobareu al carrer, com sempre, per continuar defensant que una altra Cerdanyola és possible!

Salut!

Comparteix: