L’Ajuntament inaugura dos “itineraris naturals” al voltant de 16 abocadors, dos d’ells tòxics

Cerdanyola participa a la Setmana de la Natura inaugurant dos itineraris “al corredor verd” del Parc de l’Alba, una zona que està envoltada per 16 abocadors, dos d’ells altament tòxics.

albaLa Setmana de la Natura se celebrarà entre el 2 i l’11 de juny i aplegarà nombroses activitats arreu del territori català. A Cerdanyola del Vallès, l’Ajuntament i el Consorci del Parc de l’Alba inauguraran, el diumenge 11 de juny, dos itineraris de natura senyalitzats al corredor verd del parc de l’Alba i es faran visites guiades durant el matí (des de les 11.30 a les 13:30 h).

Un insult a la ciutadania

L’objectiu de la Setmana de la Natura és conscienciar la societat sobre la necessitat de conservar la natura i el territori. La inauguració de dos itineraris “de natura” a la zona del Parc de l’Alba és un insult a la ciutadania. Mentre l’Ajuntament vol potenciar uns valors naturals a la zona de la Plana del Castell, amaga la realitat: la zona té 16 abocadors, dos dels quals són altament tòxics i nocius per la salut de les persones. Malgrat que el consistori ho sap perquè té informes oficials, no ha posat cap senyalització per alertar a la ciutadania del perill que comporta passejar per la zona. Amb aquest acte l’Ajuntament intenta fer una neteja d’imatge, però no una neteja real dels abocadors tòxics.

Durant la presentació es farà una explicació dels valors naturals – no respectats a la Plana del Castell per cap institució pública – i la importància del Corredor verd com espai de connexió entre els Parcs Naturals de la Serra de Collserola i de Sant Llorenç de Munt. Aquest corredor verd, malgrat que l’Ajuntament diu que té molta importància, en la realitat s’ho volen carregar al Consorci del Centre Direccional, ja que el darrer planejament urbanístic presentat deixava el “corredor verd” ferit de mort.

Comparteix:

2 Responses to L’Ajuntament inaugura dos “itineraris naturals” al voltant de 16 abocadors, dos d’ells tòxics

  1. Pingback: Cerdanyola | Pearltrees

  2. Pingback: Expressa’t: “Itineraris naturals sobre dos abocadors” | Cerdanyola Informa