L’AMPA de l’Escola Bellaterra ja no vol més excuses i demana als grups polítics que es garanteixi el transport escolar

L’AMPA de l’Escola Bellaterra va aprofitar el ple d’ahir per reclamar a l’Ajuntament de Cerdanyola i a la Generalitat de Catalunya que es mantinguin les aportacions públiques per garantir el transport escolar a l’escola.

escoleta2Els representants de pares i mares de l’Escola Bellaterra s’han mostrat sorpresos perquè l’aportació de l’Ajuntament ha quedat reduïda a 4.000 euros, mentre que l’aportació de les famílies ha pujat a 24.000 euros. Aquestes xifres no responen a l’acord que es va arribar entre les tres parts, un acord que repartia el cost a terços.

L’AMPA es mostra desconcertada per la proposta que ha fet l’Ajuntament: una línia de bus urbà. Els representants de l’escola afirmen que la proposta és il·legal i insegura i no té res a veure amb un projecte de transport escolar, ja que aquests busos no s’adapten a la normativa de seguretat que requereix la petició. A més, la línia seria utilitzada per estudiants de la UAB i de l’Institut Pere Calders, motiu pel qual el nombre de places seria insuficient i no solucionaria la problemàtica.

L’Associació de pares i mares van demanar a l’Ajuntament que, dels 34.000 euros que estan disposats a gastar-se en el bus urbà, destinin una part a un transport escolar adaptat a la normativa i, la resta, a altres problemes educatius de la ciutat.

L’AMPA va manifestar que no acceptaria més excuses, sinó una solució final per al problema de transport escolar en què es troba l’escola, una problemàtica que ja s’ha parlat en moltes ocasions en la sala de plens de l’Ajuntament – ahir es va aprovar una nova moció al respecte – i en la Generalitat – on es va aprovar la singularitat de l’escola – però que, a hores d’ara, encara no s’ha trobat una solució.

ió presentada ahir demanava mantenir el conveni actual que garanteix el transport discrecional dels alumnes de l’Escola Bellaterra en les mateixes condicions, és a dir, amb les aportacions corresponents de Generalitat, Ajuntament de Cerdanyola i famílies de l’Escola Bellaterra.

Dades d’interèsDSC00513

L’Escola Bellaterra és un centre escolar que pertany al municipi de Cerdanyola però es troba gairebé a 5 km del centre urbà i al qual només es pot accedir per vies interurbanes. No existeix cap ruta segura transitable a peu des del centre urbà a l’escola i, a més, l’estat actual del pont sobre la B-30, AP-7 i vies del tren amb proteccions i tanques en molt mal estat i hi ha risc de caiguda i d’atropellament per als infants.

L’única alternativa per arribar a l’escola des de Cerdanyola és el vehicle privat, ja que els autobusos regulars no disposen de rutes adequades per arribar-hi i els actualment existents estan massificats pel desplaçament diari d’estudiants i personal de la UAB i de l’Institut Pere Calders. L’ús del vehicle privat afecta la sostenibilitat ambiental. El servei de transport escolar a l’escola suposa una reducció aproximada de 100 vehicles diaris en aquesta ruta.

El Parlament de Catalunya ha aprovat que, donada la singular ubicació de l’Escola Bellaterra respecte al centre urbà de Cerdanyola, se li ha de garantir el transport a mitjà i llarg termini.

Comparteix: