Ca n’Olive es prepara per celebrar que és Bé Cultural d’Interès Nacional

 

Cerdanyola celebra la declaració del jaciment ibèric de Ca n’Oliver com a Bé Cultural d’Interès Nacional els dies 26, 27 i 28 de maig Des de que al febrer el jaciment de Ca n’Oliver va ser declarat BCIN, el Museu i l’Ajuntament han estat preparant una celebració concebuda com un acte d’agraïment a totes les institucions, entitats i persones que han fet possible aquesta declaració.

poblatoliver1Aquest agraïment va dirigit, especialment, a Cerdanyola del Vallès: als centres educatius, a les entitats, als mitjans de comunicació i la ciutadania que des del moment en què el poblat, i després el museu, es van obrir al públic se l’han fet seu i han estat part activa d’un treball que ha tingut com a culminació aquest reconeixement.

Catalunya té centenars jaciments ibèrics, però molts pocs són BCIN i Ca n’Oliver ho és gràcies a l’esforç i a la implicació de tothom. Aprofitant la celebració, durant el cap de setmana es presentaran la nova web del Museu, la museïtzació dels tres edificis ibèrics, els darrers objectes arqueològics que s’han incorporat al fons del Museu i l’aplicació de mòbil Visitmuseum, una iniciativa de la Generalitat de Catalunya que permet fer una visita autoguiada al museu i al poblat.

La celebració està oberta a tothom i s’ha preparat un obsequi commemoratiu per als assistents.

El programa d’actes previstos és el següent:

  • Divendres 26 Ca n’Oliver estarà obert al públic a partir de les 17 h i a les 19 h es farà l’acte central durant el qual es presentarà l’aplicació de mòbil, la nova web i la museïtzació dels edificis ibèrics. La celebració s’acabarà a la terrassa del Museu amb un petit refrigeri amenitzat amb música en directe.
  • Dissabte 27 i diumenge 28 es farà jornada de portes obertes i el personal del Museu explicarà als visitants el funcionament de l’aplicació de mòbil i de la web i els acompanyaran a veure la nova ambientació dels tres edificis ibèrics.

Horaris: divendres 17 a 21 h, dissabte 11-14.30/16.30 a 20h; diumenge: 10.30 a 14.30 h

Comparteix: