Expressa’t: Una gran victòria de més de 5 anys de lluita i movilitzacions!

L’acord signat el passat dia 15 entre la Conselleria de treball de la Generalitat i la Comissió Promotora de la RGC és el dret social més important que s’ha lograt després de l’onada de retallades que hem patit durant tota aquesta última década.

RGCILPNo està pensada com una prestació social si no com una Renda Basica per a tothom, condicionada a certs requisits, com tenir més de 23 anys, no poder negarse a una oferta de feina en condicions… i la seva aplicació començarà a partir del proper 15 de setembre amb una prestació del 85% de la renda de suficiència (564€) que arribarà al 100% al 2020 (664€).

Més de 60.000 llars en podran ser perceptores, així com famílies monoparentals amb treball a temps parcial.

La Coordinadora d’Aturats de Catalunya ha sigut el puntal mobilitzador en tot aquest procès amb 2 Marxas a Catalunya contra l’atur i la precarietat , la ILP amb 121.000 firmes recollides, ocupacions de les oficines del SOC, mocions municipals als diferents ajuntaments de Catalunya. Concentracións davant del Parlament , entrevistes i negociacions interminables amb diputats i consellers, desjuny i acampades devant de la Geralitat . Per arribar a aquest resultat hem hagut de salvar fortes reticències i també recels, començant per la nostra propia gent. Així mateix oposició del Govern de CiU en el seu moment .

És ben palès que l’Associació d’Aturats de Ripollet i Cerdanyola ha jugat un paper destacat i meritori en tot aquest procès: Les 1.200 signatures recollides davant del SOC, les 4 mocions als 2 ajuntaments, les xerrades i debats, les entrevistes amb regidors i alcaldes i l’organització de les marxes i movilitzacions al pas pels municipis ha estat la seva contribució per fer del somni una realitat.

Des del convenciment que la lluita paga, ara toca celebrar-ho.

Manel Navarro

President de l’Associació d’Aturats Ripollet i Cerdanyola

 

 

Comparteix: