Les famílies de l’Escola Bellaterra es mobilitzen per un transport escolar segur

Les famílies reclamen l’aplicació d’una proposta de resolució del Parlament de Catalunya que declara la singularitat del centre i que la Generalitat vol incomplir.

Davant l'escola Bellaterra300 persones, alumnes i famílies de l’Escola Bellaterra, han caminat a peu avui els gairebé 5 quilòmetres que separen el nucli urbà de Cerdanyola del centre d’educació infantil i primària, situat al mig del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per reivindicar el manteniment del transport escolar segur, tal i com va aprovar la comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya, que va declarar la singularitat geogràfica del centre i vinculant-ho a una garantia de transport escolar públic.

Tot i l’aprovació d’aquesta proposta de resolució el passat 7 de març, el govern de la Generalitat ha anunciat a les famílies que no pensa complir-la i l’Ajuntament de Cerdanyola, lluny de fer costat a les famílies de la ciutat i tot i les reiterades vegades que el Ple municipal ha donat suport a les nostres reivindicacions, presenta una proposta inviable i il·legal, que incompleix la normativa sobre transport escolar. La proposta és, simplement, utilitzar el transport públic col·lectiu fent compartir l’autobús, saturat en moltes ocasions, a escolars de fins a tres anys amb la resta d’usuaris, sense cap garantia de seient, ni les mesures de seguretat que marca la llei.

Manifestacio escola Bellaterra al pont de l'A7Aquest matí, per arribar a la seva escola, els nens, d’edats d’entre 3 i 12 anys, acompanyats per mares i pares al ritme de les percussions de Batúcamela, han hagut de creuar carreteres, ponts i salvar l’autopista A7/B30 i la línia ferroviària de Renfe, en un camí no adaptat al pas de vianants i amb una alta intensitat de trànsit de vehicles.

En els 30 anys d’existència de l’Escola Bellaterra sempre hi ha hagut transport escolar. Senzillament, perquè és necessari. En els seus inicis era gratuït, però ja fa més de 5 cursos que les famílies costegen una part del servei, conjuntament amb l’Administració Pública. Ara, ho volen eliminar totalment sense negociar amb les famílies i plantejant una alternativa insegura per als 120 nens i nenes que utilitzen cada dia el servei de transport escolar.

Comparteix: