Personal municipal participa en una jornada de formació sobre assetjament i mobbing en l’àmbit laboral

L’acció s’emmarca en el procés de creació del nou protocol d’assetjament laboral i mobbing que s’està treballant a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

conferencia_acoso-6395Personal de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha participat aquest matí en una jornada de formació sobre assetjament i mobbing en l’àmbit laboral impartida per dos membres de l’Associació AMAYA, experts en temes psicosocials i assetjament laboral que donen assitència a persones que han patit aquest tipus de situacions.

L’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, ha obert la jornada destacant que tècnics municipals, seccions sindicals i comissions d’investigació treballen per poder establir un protocol municipal en els casos d’assetjament i mòbbing si aquests es produïssin als centres de l’Ajuntament. Es tracta d’una demanda llargament reivindicada, ha destacat, que ara es du a terme. Actualitzant protocols ja existents en una tasca conjunta de la plantilla municipal, organitzada en diverses comissions d’investigació. Escolà ha aprofitat per demanar la col·laboració de tota la plantilla perquè col·labori en les properes fases del treball.

Els ponents, Narciso Sevilla i Juan Francisco Méndez, han destacat el compromís de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès en entomar l’avalució dels riscos psicosocials de la seva plantilla i redactar els protocols que s’escaiguin per afrontar els casos d’assetjament i mobbing que es detectin. Són molt poques les administracions que afronten aquest treball, han afegit, important i necessari per garantir la salut de les persones treballadores, la qualitat de la seva feina i de retruc, de l’administració pública.

Comparteix: