Víctor Francos (PSC) es nega a partcipar a la Nit Política

El portaveu del PSC, Víctor Francos, s’ha negat a participar en La Nit Política de Cerdanyola Ràdio, després de tenir confirmada la seva presència. Francos al·lega que no ha participat perquè “era l’únic portaveu municipal a la taula”.

victorfrancos2La Nit Política no va poder comptar ahir amb el seu convidat estrella, Víctor Francos. El portaveu del PSC va anunciar el mateix dimecres que no hi participaria perquè no volia ser l’únic portaveu municipal a la taula. Finalment, el representant del PP Álvaro Hernández va ocupar el protagonisme del programa i els ciutadans es van quedar sense poder escoltar les opinions del que havia liderat les negociacions per tirar endavant la moció de censura que, després de la negativa d’ERC, hi ha fracassat.

Els directors de La Nit Política han emès un comunicat explicant la situació.

L’objectiu de la tertúlia de La Nit Política és poder conversar de manera distesa amb els polítics de Cerdanyola perquè els ciutadans formin la seva opinió lliurement. No som pretensiosos, però volem fer un bon programa de ràdio i amb això en ment escollim cada setmana els continguts a i els convidats, actors imprescindibles per fer La Nit Política. Sense ells aquest programa no és res. Som plurals i no ens limitem als portaveus dels partits presents a l’ajuntament, sinó que hem obert les portes a tothom que considerem interessant escoltar, siguin entitats de la ciutat, anònims o fins i tot partits sense representació com Podem.
Aquesta setmana hem volgut tractar a la tertúlia com han estat les negociacions per fer una moció de censura que ha estat a punt d’apartar Carles Escolà de l’alcaldia. Si no hagués estat per la decisió d’ERC de no donar suport al govern alternatiu avui seríem a pocs dies d’investir com a nou alcalde de Cerdanyola el portaveu del PSC Víctor Francos. Aquest és el nom clau: Víctor Francos. És cert que públicament el PSC no va afirmar mai el nom del candidat, però la nostra feina com a periodistes era esbrinar-lo i explicar-ho als oients.
Fins avui mateix teníem confirmada la presència de Víctor Francos a la tertúlia d’aquesta nit però avui a primera hora ens ha comunicat que no hi volia participar si ell era l’únic portaveu municipal a la taula. Li hem explicat que si l’havíem convidat no era perquè sigui ell qui pren la paraula durant els plens que se celebren cada mes a l’ajuntament, sinó perquè era el seu nom el que es plantejava per dirigir Cerdanyola fins el 2019. El PSC no ha volgut entendre el nostre argument i ens ha proposat que vingués l’Albert Roger, primer secretari de les Joventuts Socialistes de Cerdanyola. Amb tot el respecte per aquesta persona, hem considerat que no era l’adequada pel programa d’aquesta setmana. El lloc de Víctor Francos l’ocuparà Álvaro Hernández, representant habitual del PP a la tertúlia.
Els directors de La Nit Política som l’Alex Cabrera i l’Arnau Lleonart, no l’executiva del PSC. No han volgut entendre com funciona la ràdio, que el convidat era Víctor Francos per la seva condició d’alternativa fallida a Carles Escolà i que no es tracta d’una quota de partit que es pugui suplir amb qualsevol altre socialista.
Evidentment qualsevol convidat és lliure de decidir si vol o no vol venir a la tertúlia, i nosaltres hem d’acceptar la seva decisió i fer el millor programa que puguem amb les cartes que tinguem a la mà. Tot i escriure aquestes línies volem deixar clar que la nostra invitació a Víctor Francos segueix present i que ho estarà fins al mateix moment de començar la tertúlia. Si vol, podrà sumar-se’hi i donar la seva versió al costat dels regidors Daniel Mallén (ERC) i Marc Costa (PDeCat) i d’Álvaro Hernández, membre de l’executiva local del PP.
Signat:
Alex Cabrera i Arnau Lleonart, directors de La Nit Política
Comparteix: