Els museus de la ciutat celebren el Dia Internacional dels Museus

Els museus municipals de Cerdanyola del Vallès, el Museu d’Art de Cerdanyola i el Museu d’Història de Cerdanyola, s’adhereixen al Dia Internacional dels Museus fent jornades de portes obertes a la ciutadania del 18 al 21 de maig i proposant activitats divulgatives vinculades amb les seves activitats.

Imatge: panoramio.com

Imatge: panoramio.com

El Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver proposa el 18 de maig l’activitat ‘Laietània terra d’ibers’, una visita guiada al Museu i al poblat. Es tracta d’una visita guiada a l’exposició permanent dedicada a la cultura ibèrica de la tribu dels laietans. Per majors de 10 anys.

El diumenge 21 de maig organitza dues activitats. D’una banda la proposta ‘Els temples de la vall de les Feixes’. Es tracta d’una jornada de portes obertes, de 10 a 14h. S’hi faran visites guiades a l’Ermita de Santa Maria de les Feixes (11h) i a l’Església de Sant Iscle i Santa Victòria (12:30h). D’altra banda ofereix l’activitat ‘El vi dels ibers. la vinya i el vi a Collserola’. Es tracta d’una visita guiada al museu i al poblat per tal de descobrir la història del vi en època ibèrica. Els més petits fan un taller de segells d’àmfores de vi. En acabar es farà una demostració de com es prepara un vi a la romana i es regalarà una petita mostra.Començarà a les 11:30h.

El Museu d’Art de Cerdanyola organitza el divendres 19 de maig (19.30h) la presentació de la ‘Maleta Buïgas’. Una donació al Museu d’Art de Cerdanyola d’una maleta amb 100 plaques de vidre amb dissenys de Carles Buïgas, donació pel Rotary Club Cerdanyola. La peça es podrà veure al museu fins el 21 de maig. Aquest mateix dia el MAC s’afegeix a la ‘Nit dels museus’. El museu romandrà obert al públic fins a les 24h. Aquest dia també es celebrarà la V Mostra de curtmetratges de Cerdanyola, a partir de les 22h. El diumenge 21 de maig i a les 12h, es farà una visita guiada al museu.

La peça discordant

Els museus de la ciutat proposen a la ciutadania que els visiti durant el mes de maig que trobin ‘La peça discordant’. Expliquen que alguna cosa no encaixa, en els museus, que algunes peces se’ls han barrejat… Es tracta de trobar la peça discordant a les les exposicions permanents de tots dos museus i que ho faci s’endurà un record com a premi.

Dia Internacional dels Museus

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment promogut per l’ICOM (International Council of Museums) i la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat.

L’activitat de la vinya i el vi a Collserola s’ha fet sempre a Ca n’Ortadó, però atesa la temàtica d’aquest any, es farà a Ca n’Oliver.

Comparteix: