S’atorguen els Premis Literaris de la UAB i l’Ajuntament

Dijous, 4 de maig, a la tarda, es van atorgar a la Sala Teatre de la UAB els Premis Literaris, que convoca la UAB i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. En aquesta edició, en què s’han presentat un centenar d’obres, el guanyador en novel.la ha estat Gabriel Martínez (amb l’obra El foraster del congost); en poesia, Joan Calsina (amb l’obra Entre tu i jo, nosaltres); i en narrativa breu per a joves autors/es, Martí Romaní (amb l’obra L’hora de la mort).

premisliterarisEl dijous 4 de maig, a les 18 h, s’ha celebrat l’acte de lliurament dels premis literaris del 2017, que organitzen cada any conjuntament la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.
El guanyador del XXIII Premi de Novel·la «Valldaura-Memorial Pere Calders» és Gabriel Martínez, amb l’obra El foraster del congost, presentada amb el pseudònim d’«Arnau Mir». El XXII Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol» l’ha guanyat Joan Calsina, amb l’obra Entre tu i jo, nosaltres, presentada amb el pseudònim de «Harry Haller», i el VIII Premi de Narrativa breu per a joves autors/es «Caterina Albert» l’ha guanyat Martí Romaní, amb l’obra L’hora de la mort, que es va presentar amb el pseudònim de «Farigola».
D’entre el total d’obres que optaven al concurs (93), s’han presentat 17 novel·les al premi «Valldaura-Memorial Pere Calders», 42 llibres de poemes al premi «Miquel Martí i Pol» i 34 obres de narrativa breu al premi «Caterina Albert».
La cerimònia, presentada per Pol Corredoira, actual alumne de Periodisme de la UAB i col·laborador de la UAB Ràdio, ha fet un homenatge al poeta i dramaturg Miguel Hernández i ha estat amenitzada amb un recital poètic musicat a càrrec del quartet Pasquines, grup guanyador de la darrera edició de l’Autònoma Actua de la UAB.
Comparteix: