Es constitueix a Cerdanyola un grup local de suport a la cooperativa SOM ENERGIA

La primera reunió, oberta a tots els socis de Som Energia i les persones interessades, es farà a Cal Pintxo (Carrer Sant Ramon, núm. 154 de Cerdanyola del Vallès) el proper 16 de maig a les 19,30 h. En una segona fase, i depenent del volum de persones interessades, es podria també posar en marxa accions de suport a altres cooperatives com Som Mobilitat o Som Connexió, entre d’altres.

Imatge: economiasolidaria

Imatge: economiasolidaria

Un grup de veïns de Cerdanyola, socis de SOM ENERGIA ha convocat per al proper 16 de maig, a les 19,30 h. una reunió oberta a totes les persones interessades en formar a Cerdanyola un grup local de suport. SOM ENERGIA és una cooperativa que ofereix als seus socis energia elèctrica generada al 100 % a partir de fons renovables (sol, vent, biogàs, biomassa, etc.). Es tracta, per tant, sobre tot, de promoure la generació d’energia utilitzant recursos ecològics, no agressius amb el medi ambient. Aquestes fonts d’energia tenen, a més, altres avantatges entre els quals es podria destacar la reducció de la dependència energètica del nostre país (actualment bona part de l’energia que es consumeix cal comprar-la als mercats internacionals) i començar a disminuir la situació d’oligopoli que actualment tenen un petit grup de grans empreses sobre el mercat energètic.

Una cooperativa amb 200 socis a Cerdanyola
Som Energia és una cooperativa totalment consolidada des de fa anys, que subministra ja llum elèctrica a més de 50.000 particulars i empreses a tot el país. Pel fet de ser sense ànim de lucre, els preus són molt competitius i, en determinats casos (com per exemple en algunes comunitats de veïns) poden aconseguir importants estalvis econòmics.
Aquest tipus de cooperatives fa molts anys que estan esteses i totalment consolidades a altres països d’Europa on, en determinades ocasions, han aconseguit assolir quotes de mercat molt elevades, i comparables a les de les empreses de distribució elèctriques “convencionals”.
Passar a ser soci o usuari de Som Energia no comporta cap canvi en cap equip elèctric o instal·lació prèviament existent, ni tan sols una interrupció al subministrament. Només és necessari omplir un formulari online. Unes setmanes més tard, l’usuari començarà a rebre les factures emeses per la cooperativa amb la garantia de que el 100 % de l’energia que ell hagi usat es genera amb fonts d’energia renovables.
A Cerdanyola aquesta cooperativa té a data d’avui 199 clients (entre particulars i comerços) i 233 punts de subministrament. Els grups locals de suport tenen per objectiu ajudar a articular els socis a nivell local i fer difusió de l’activitat de la cooperativa. Actualment hi ha 19 grups locals a Catalunya i el grup de referència és el de Sabadell.

Si els membres d’aquest nou grup local ho decideixen i hi hagués prou persones interessades, es podria potenciar també a la ciutat altres iniciatives de consum cooperatiu com per exemple Som Connexió (telefonia mòbil i internet ja consolidada) o Som Mobilitat (carsharing de vehicles de elèctrics, actualment s’està començant a implantar en període de prova a Mataró).

El grup promotor d’aquesta nova iniciativa ha posat ja en marxa una plana a Facebook (grup local SOM Cerdanyola) per fer donar-se a conèixer i des d’on s’informarà d’actes i es donarà tota la informació relativa al grup.
www.facebook.com/gruplocalSOMcerdanyola

Més informació a:
https://www.somenergia.coop/ca/
https://eticom.coop/
https://www.sommobilitat.coop/

Comparteix: