Stop Direccional descobreix un nou connector de Can Planas al clavegueram

Els treballs fets divendres per l’Àrea Metropolitana de Barcelona treuen a la llum que va existir un segon tub que connectava els lixiviats de l’abocador de Can Planas a la xarxa de clavegueram pública.

Els treballs duts a terme a la Plana del Castll per comprovar si hi havia més canonades provinents de l’abocador de Can Planas que conectin amb el col·lector de la zona van concloure amb el descobriment d’altra connexió que, malgrat estar en desús, havia servit per abocar lixiviats de l’abocador a la xarxa de clavegueram públic durant anys, tal com va comprovar Stop Direccional en veure els residus que tenia el tub al seu interior.

Aquesta és la tercera connexió que els ecologistes troben a la zona. La primera va ser trobada el 2004 i la segona el 2011. Llavors  l’entitat Cerdanyola Sense Abocadors va descobrir-les en ple funcionament. La Plataforma Stop Direccional donarà una valoració definitiva quan la regidoria de medi ambient li entregui el vídeo que es va realitzar a l’interior de la xarxa de clavegueram. Fins al tancament d’aquesta notícia l’entitat no ha rebut el vídeo, després d’una setmana demantant-ho.

El comunicat de l’Ajuntament menteix

L’Ajuntament, en el seu comunicat, ha mentit dient que el tub trobat “podia haver-hi allotjat algun tipus de cable però en l’actualitat no n’hi havia cap ni portava aigua, per la qual cosa va ser retirat”. Stop Direccional alerta que aquest tub no servia per allotjar cables, sinó per transportar lixiviats, tal com es pot demostrar a la imatge que afegim a continuació, on es veuen restes de lixiviats.

Stop Direccional continuarà treballant amb el Govern

L’entitat ecologista ha anunciat que, després de donar aquest primer pas, continuarà treballant braç a braç amb el govern municipal i la regidoria de medi ambient, encapçalat el regidor Ivan González, qui va agrair a Stop Direccional la feina feta a la Plana del Castell i, en general, a la nostra ciutat.

El regidor, juntament amb membres de Stop Direccional i de l’AMB, va supervisar la feina feta a la Plana del Castell. Les feines, que consistien a obrir una rassa de 33 metres, van finalitzar el mateix divendres al vespre, un cop es va tornar a cobrir.

Comparteix: