El fantasma de la moció de censura s’allunya

L’assemblea d’ERC celebrada ahir va votar en contra de la moció de censura que s’estava treballant entre PSC, PP, CiU i ERC. Amb aquesta decisió, Compromís agafa oxigen i s’apropa a l’aprovació dels pressupostos més socials de la història de Cerdanyola.

Fins ahir, els arquitectes de la moció de censura – alts càrrecs locals del PP, PSC, CiU i ERC – tenien el projecte signat sobre plànol però, finalment, els obrers – les bases – es van negar a fer la feina. Aquesta situació dóna una bombolla d’oxigen a Carles Escolà i al seu Govern, que veu com el fantasma de la moció de censura s’allunya.

ercERC no participarà en la moció de censura

L’Assemblea local d’ERC va acordar ahir no participar en la moció de censura i treballar aportant propostes de solució als problemes vigents. L’acord va ser unànime, sense cap vot a favor.

A partir d’ara ERC s’ha marcat com a objectiu construir consensos de ciutat en els temes clau que cal resoldre en els mesos vinents, com el PEM Guiera, el Cerdanyola Aparca o el crematori. Al mateix temps, ERC continuarà donant garanties perquè a Cerdanyola no es bloquegi el procés democràtic que està duent a terme la Generalitat per aconseguir fer la consulta per la independència.

Malgrat el “No” rotund de l’assemblea, els militants d’ERC valoren l’esforç del PSC, PP i CiU per haver intentat arribar a un acord de moció de censura que donés per solucionada la paràlisi del govern actual.

csTot passa per convèncer a Ciutadans

A hores d’ara, l’única manera que la moció de censura tiri endavant passa per convèncer a Ciutadans. Els telèfons dels dirigents autonòmics del PSC i Ciutadans poden començar a treure fum per arribar a un acord “in extremis” que faci fora Escolà.

Tot pot passar. El PSC té molt clar que el seu objectiu és recuperar l’Ajuntament i recuperar, d’aquesta manera, el poder que va perdre quan, l’estiu del 2015, Escolà va ser envestit alcalde de la ciutat. Per al secretari d’organització del PSC, Carles Cordón, és qüestió “d’ara o mai”, i és que, de no recuperar l’alcaldia ara, la situació podria empitjorar en 2019, ja que ICV, EUiA, Podem i Compromís estan cuinant una candidatura conjunta que posaria les coses molt complicades als companys de Cordón per recuperar, en un futur pròxim, l’alcaldia.

Víctor Francos, el gran derrotat

En cas de no aprovar-se la moció de censura, Víctor Francos veuria com el seu gran objectiu d’aquest mandat: fer fora a Escolà i recuperar l’alcaldia pel seu partit, ha estat un fracàs. Un fracàs que ha tret a la llum les intencions del regidor: aconseguir l’alcaldia a qualsevol preu i pactant amb qui sigui, fins i tot amb el Partit Popular, deixant un gran interrogant: perdonarà la massa de votants del PSC que el seu partit hagi donat llum verda a governar amb els populars?

Comparteix: