L’informe de liquidació del PEM Guiera torna a quedar sobre la taula

L’informe de la liquidació del PEM Guiera entre els anys 2014 i 2016 torna a quedar sobre la taula per segon mes consecutiu en un nou intent de l’oposició de posar bastons a les rodes del Govern.

El passat mes de març es va presentar l’aprovació de l’informe de liquidació de la intervenció del servei públic PEM Guiera duran el període 2014 – 2016 elaborat per la intervenció municipal. El punt, que va quedar sobre la taula, es va tornar a presentar al ple d’abril amb el mateix resultat, un resultat que bloqueja l’acció de govern en el seu objectiu de resoldre un dels problemes de ciutat.

L’objectiu del govern era aprovar l’informe de liquidació del període d’intervenció del servei del PEM Guiera municipal, durant el període 2014 – 2016 d’intervenció del servei, presentat per la interventora en data 14 de novembre de 2016 i actualitzat el 28 de febrer de 2017, que determina un saldo de liquidació del període d’intervenció a favor de la Federació Catalana d’Handbol d’import 96.415,47 euros, amb l’advertiment que aquest saldo està vinculat directament als conceptes propis de naturalesa del compte d’explotació del servei durant la intervenció d’aquest.

Finalment, el punt va tornar a quedar sobre la taula perquè PSC, ERC, C’s i PP consideraven que provocava inseguretat jurídica en la votació. Per la seva banda, Carles Escolà va recordar que l’oposició “ha tingut un mes per sotmetre els informes a major estudi”. La regidora Contxi Haro va alertar sobre les responsabilitats que es pogueren generar si l’Ajuntament “no reconeix un saldo a favor de la Federació Catalana d’Handbol”, i va lamentar la voluntat de l’oposició de “bloquejar aquest tema perquè no s’acabi de resoldre mai”.

Compromís aposta per la municipalització

Contxi Haro va reiterar que el seu grup municipal apostarà per la gestió directa de les instal·lacions esportives, ja que “és més eficient i més sostenible”, i va anunciar que el Govern ja està treballant per aconseguir aquesta modalitat de gestió i ha creat una comissió creada a tal efecte, formada per tècnics de l’Ajuntament.

El que si que ha descartat el Govern és fer una nova concessió del servei. La nova proposta del Govern implicaria incorporar a la plantilla municipal el personal administratiu, el de manteniment (que compaginaria la tasca amb el manteniment de Can Xarau) i la direcció tècnica, que treballaria braç a braç amb el Servei d’Esports. Pel que fa al personal dedicat al monitoratge d’activitats, i tenint en compte la tipologia de contractes, el Govern treballa en un nou contracte de serveis que substitueixi l’actual però que pugui garantir un període de temps més ampli que doni tranquil·litat i estabilitat laboral a la plantilla, si bé no descarta incorporar-lo a la plantilla municipal si hi ha el suport polític i la viabilitat tècnica necessària. Pel que fa al personal de neteja s’incorporaria al nou contracte de neteja de dependències municipals que el Govern preveu licitar tan aviat com es resolgui aquesta qüestió.

Antecedents del punt

El contracte administratiu per a la concessió de la construcció i explotació del Parc Esportiu Guiera, es va signar entre la Federació Catalana d’Handbol (FCH) i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès en data 24 de maig de 2001. La naturalesa del contracte que vinculava al concessionari amb l’Ajuntament era la de concessió administrativa conjunta d’obra si explotació de servei públic essent obligació relativa a la gestió de la concessió d’acord amb la normativa d’aplicació la de prestar el servei i essent un dret del concessionari rebre la retribució econòmica que correspongui per la prestació del servei.

Mitjançant Resolució número 1570 de 3 d’abril de 2014 es va iniciar expedient per a procedir a la intervenció del servei relatiu a la gestió i explotació del Parc Esportiu Municipal Guiera, un cop acreditat que l’actuació de l’empresa concessionària se’n podia derivar una pertorbació del servei.

En atenció a la comunicació de data 30 de juliol de 2014 de la Federació Catalana d’Handbol, de l’Administració concursal i l’advocat representant de la Federació es posava en coneixement a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès que s’havia informat al Jutjat Mercantil d’uns fets i mesures a perdre davant la no obtenció d’una resolució pactada de la concessió administrativa del PEM GUIERA davant una situació de tresoreria i liquides de la Federació Catalana d’Handbol limitada com a conseqüència de les pròrrogues de la gestió de la concessió i l’esforç realitzat per a mantenir el servei i els llocs de treball el que posava en risc seriós el compliment del conveni concursal. Tanmateix, en el marc de les actuacions s’anunciava la interposició de demanda incidental per a demanar la suspensió temporal dels contractes laborals de la totalitat de la plantilla de la Federació Catalana d’Handbol adscrita a PEM GUIERA.

En atenció als fets, per resolució d’alcaldia número 3.599 de data 31 de juliol de 2014 s’aprova la incoació d’expedient d’intervenció del servei públic del PEM GUIERA designant a la Interventora Municipal amb caràcter provisional Interventora Tècnica del servei als efectes del previst a l’article 258 del ROAS, resolució que es ratificada pel Ple de la Corporació de data 25 de setembre de 2014.

El passat dia 5 d’agost de 2016, es va complir el termini de dos anys d’intervenció del servei. A l’efecte d’acomplir a les determinacions normatives d’aplicació. En data 14 de novembre de 2016, qui sotasigna, designada expressament pel Ple de l’Ajuntament com a Interventora Tècnica del servei elabora informe de liquidació de l’explotació temporal del mateix intervingut per l’Ajuntament amb efectes de tancament a data 5 d’agost de 2016.

Aquest informe a banda d’incorporar estats comptables corresponents a la data de tancament del període d’intervenció, incorpora dades econòmiques corresponents a moviments esdevinguts des del període liquidació fins a la data de presentació de l’informe quant a pagaments i ingressos. També valora l’import econòmic de despesa a indemnitzar que corresponen a la Federació Catalana d’Handbol en atenció a les necessitats de personal municipal implicat en la gestió durant el període i per últim els valor econòmics per saldos deutors o creditors que, relacionats amb el mateix servei existien a la data de tancament de l’informe als efectes de determinar-ne la compensació.

El resum d’aquestes dades determinen un saldo a favor de la Federació Catalana d’Handbol en concepte de liquidació del període d’intervenció d’import 120.610,87 €, amb el següent detall de liquidació:

guiera1

D’ençà de la presentació d’aquest informe de liquidació per la Intervenció, han esdevengut fets econòmics que modifiquen el saldo de liquidació i que passem a detallar:

  1. En data 5 de gener de 2017 va dictar-se resolució d’alcaldia d’aprovació de compensació de crèdits i deutes a favor de la Federació Catalana d’Handbol aplicant-se als drets de lloguer de les instal·lacions (37.819,765 euros), contra cànon 2015 (4.327,44 euros) i cànon 2016 (23.451,37 euros). De la totalitat del cànon del 2015, en la part no compensada (33.796,95 €), ha resultat directament cobrada dels fons líquids d’existències a favor de la Federació Catalana d’Handbol.
  2. En data 27 de febrer de 2017, la Federació Catalana d’Handbol mitjançant RE 3992/2017, dóna conformitat al saldo de liquidació de l’import de vacances del personal subrogats als diferents contractes de serveis que actualment duen la gestió del centre corresponents a l’inici de la data de vigència de contractes i fins a final d’any 2016, valorant-les en 14.154,45 euros.

L’aplicació d’aquestes magnituds en el quadre determinen el següent resultat:

guiera2

Aquestes quantitats corresponen assignar-les en la part correspon restar-les del saldo de liquidació corresponent a la Federació Catalana d’Handbol.

Comparteix: