Expressa’t: I dels abocadors, qué?

Llegint els mitjans locals m’assabento de que no tenim “govern polític”, sols un govern en funcions. Això vol dir que sols s’atén el dia a dia, o que en teoria es podria anar fent la tasca del Ajuntament amb sols els funcionaris.

Apart de que l’actual alcalde no compta amb gaires simpaties a la taula del Ple, les raons que ens donen a la ciutadania per part dels diversos actors son mes aviat vagues. Vull dir que no son enraonades, semblen mes aviat mostra de animadversió, sentiments contraris. Es que s’addueixen arguments banals, quan es donen.

Com a persona involucrada en l’afer dels abocadors (16) a la Plana del Castell, observo que aquest tema no surt en boca de cap dels “primeres espases” del Ple. Semblava que, tret del PSC local, responsable aquí de l’actual situació, tots els demés ho tenien com a prioritat per la senzilla raó de que es tracta de un afer de salut pública, com l’amiant. Segons els informes de recerca científica, a 5 Kms. al voltant d’aquests residus el risc de contraure càncer puja vertiginosament. Es que el Ple en sa totalitat desafia el risc per a tota la població? Què s’ha fet dels grans abanderats de la salut i brandar-ho com el tema estrella a solucionar?

Talment sembla que a cap formació els preocupa els danys a la salut que això implica a diari.

Per part de la ciutadania sols REFEM i Stop Direccional semblen autènticament interessats.

Tret del PSC local, tots els demés ( inclòs l’equip de govern) ens hauríeu de enraonar el per què d’aquest abandonament i deixadesa de la voluntat de vetllar per la salut de tots. Des de la forma com es va gestar i portar a terme tot aquest atemptat a la salut, entre 20 i 25 anys, contra lleis i demés, amb  esponsabilitats de tot ordre, econòmiques, polítiques, administratives i penals, i que les que directament afecten al Medi Ambient no prescriuen segons la darrera legislació de la UE, cal que posem fil a l’agulla i arribem on calgui per portar a judici tots els malfactors involucrats.

Recordem, per últim, que l’informe IDOM al final diu que si no es fa res cal acordonar 5 vegades més la superfície involucrada ( 25 Has.) per evitar que la gent hi pugui passar (i contaminar-se) i a més recomana que els que treballen pels voltants (Parc Tecnològic) siguin sotmesos a revisions mèdiques periòdiques, cosa que tots els involucrats s’ho han passat pel….forro.

Roger Caballé- Ciutadà de Cerdanyola

Comparteix:

One Response to Expressa’t: I dels abocadors, qué?

  1. Pingback: Refem organitza una Jornada matinal de debat el proper dissabte | Cerdanyola Informa