Stop Direccional valorarà els resultats d’exploració de la xarxa de clavegueram

Stop Direccional valorarà en els dies vinents els resultats de l’exploració de la xarxa de clavegueram al seu pas per l’abocador tòxic descontrolat de Can Planas.

DSC00379Després dinou mesos demanant-ho, Stop Direccional va aconseguir que les institucions públiques explorin la xarxa de clavegueram que toca l’abocador de Can Planas amb l’objectiu de comprovar si hi havia més connexions entre la xarxa i els lixiviats tòxics que emet l’abocador. Aquests treballs els va demanar Stop Direccional perquè, anys enrere, l’antiga “Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors” va descobrir una connexió que J.M. Trullols va negar.

Els treballs van ser iniciats fa un parell de setmanes, quan un equip de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va explorar l’interior de les canonades amb una càmera especial. Malgrat tot, l’entitat ecologista va demanar fer la rassa, motiu pel qual l’AMB va accedir a les peticions i va realitzar-la el passat divendres.

Les exploracions de la zona s’han pogut portar a terme gràcies a les gestions del regidor de Medi Ambient, Ivan González, el qual va estar present a l’inici i a la clausura dels treballs. Ara la seva regidoria haurà d’entregar a Stop Direccional les gravacions de la càmera subterrània perquè, un cop analitzades per la plataforma ciutadana, aquesta pugui valorar els resultats i fer-los públics.

Comparteix: