La preinscripció i la matrícula per al curs 17-20 centra l’atenció de la Coordinadora d’Ensenyament Públic

El passat mes d’abril, la CEPVOC es va reunir a Cerdanyola del Vallès i va acordar que un cop es tinguin les dades definitives de preinscripció i matrícula es farà un seguiment exhaustiu de la situació global al Vallès Occidental i per localitats.

CEPVOC SSTTLa política del Departament que  fa recaure els tancaments de línies de P3 sobre l’escola pública, mantenint criteris de matriculació clarament afavoridors a l’escola concertada, va ser un dels temes tractats, que ja havia originat un posicionament públic de la coordinadora en forma de manifest publicat el passat mes de març. La qüestió és que si el nombre d’alumnes de P3 està baixant en algunes poblacions cal valorar aquesta circumstància com una oportunitat per millorar el nostre sistema educatiu, afavorint la baixada de ràtios, no pas tancant línies ni escoles públiques.

En la mateixa reunió també es va valorar, com una de les eines per afavorir una gestió més justa de la matrícula, disposar en cada localitat d’Oficina Municipal d’Escolarització (OME). Es dóna la circumstància que ja s’ha demanat en algun municipi sense èxit, al·ludint a la manca de recursos des de la Generalitat. També es va acordar que en quan es disposés de les dades per al curs 2017-2018 es faria una anàlisi de la situació i es prendria un posicionament conjunt.

Es va proposar de concretar una campanya per a la baixada de ràtios i el manteniment de línies i escoles a la pública, que crei consciència dels beneficis per a tothom: les famílies obtenen major atenció per als seus infants, ja que el nombre d’alumnes per aula és un condicionant clar, i mestres i professorat mantenen els llocs de treball amb la possibilitat de treballar millor en l’aspecte pedagògic.

La reunió per acordar els detalls i el disseny de la campanya es realitzarà el primer dijous de maig a Ripollet. La coordinadora rota per les diferents localitats vallesanes, la corresponent al mes de març, va ser a Montcada.

Comparteix: