Cerdanyola celebra el Dia Internacional de la Dansa

Ho farà amb la 16ª mostra de les escoles de dansa de la ciutat, al temps que es posarà en marxa el Festival [C]Screen Primavera dedicat al Dia Internacional de la Dansa. 

Trobada-Esbarts-30_maig_2015Cerdanyola del Vallès celebrarà activament el proper cap de setmana el Dia Internacional de la Dansa amb cinema i ball a plaça perquè la dansa prengui la via pública i els espais culturals del municipi.

Es celebrarà la 16ª mostra de les escoles de dansa de la ciutat. L’activitat es durà a terme el dissabte 29 d’abril a partir de les 11h i a la plaça de l’Abat Oliba. Hi participaran grups de ball de la Casa de Andalucía, l’Escola Somnis. Dansa i Entrenament Funcional, l’Escola de dansa de l’Ateneu, l’Escola Ballpassió, Multi-Sport Escola de ball, l’Escola de ball Duet, l’Escola Roger’s i l’Esbart Sant Marçal.

Festival [C]Screen Primavera

Pel que fa al cinema s’activarà la segona edició del Festival [C]Screen Primavera, dedicat a curmetratges de dansa. Les activitats començaran el 28 d’abril. A les 17:30h es farà una petitat xerrada amb berenar inclòs sobre què és el cinema de dansa per a partir de les 19h, fer un passi especial del migmetratge The Cuckoo’s cry. Dissabte 29 d’abril es projectaran a la 1ª sessió els curts Moving southwark, Move on, Aquarius i Flamenco. A la 2ª sessió, laundry, Trussed, Epilogue to the death of Faun i Nigra. I el 30 d’abril i a partir de les 12h es farà un taller de videodansa. El Museu d’Art de Cerdanyola serà el marc per a les projeccions i el taller de videodansa.

Missatge del Dia Internacional de la Dansa

(El Dia Internacional de la Dansa se celebra el 29 d’abril des de que es va establir el 1982 pel Comitè Internacional de la Dansa a l’Institut Internacional del Teatre (ITI) La data conmemora el neixement (el 1727) de Jean-Georges Noverre, ballarí i mestre, considerat el creador del ballet modern. Cada any l’ITI encarrega a una personalitat coneguda del món de la dansa la redacciód’un missatge que es llegeix a tot el món. L’objectiu de la celebració i del missatge és el d’unir totes les danses en aquest dia, per celebrar aquesta forma d’art i mostrar la seva universalitat. El missatge d’enguany es va encarregar a la reconeguda coreògrafa, ballarina i directora artística americana Trisha Brown abans del seu decés (succeït el passat 18 de març), i finalment s’ha el·laborat utilitzant els seus escrits, reflexions i declaracions, i es publica a més a més com a homenatge a ella.)

Vaig arribar a ser ballarina a causa del meu desig de volar. Trascendir la gravetat era una cosa que sempre m’havia motivat. No hi ha un significat secret en les meves danses. Són un exercici espiritual en una forma física. La Dansa comunica i expandeix el llenguatge universal de la comunicació, i fa néixer l’alegria, la bellesa i el progrés del coneixement humà. La Dansa és un fet creatiu … en tots els diferents processos… quan la imagines, quan la prepares, quan la balles, quan la representes. Els nostres cossos són una eina per la expressió i no un medi per la representació. Aquesta noció allibera la nostra creativitat, i aquesta és l’essència i el do de l’ art. La vida d’un artista no acaba amb l’edat, com alguns crítics pensen. La Dansa és feta de persones, persones i idees. L’ espectador es pot endur l’impuls creatiu a casa i fer-lo servir en la seva vida quotidiana.

Comparteix: