Expressa’t: Posicionament de MES vers la situació política de la ciutat

Mantenir un govern però no poder governar és una opció conservadora. Assumim també com a nostre el fracàs del govern, que, sense la confiança de 18 de 25 regidors del plenari, no té la capacitat de generar majories suficients per tirar endavant la ciutat. La ciutat no pot perdre més temps i continuar deixant sense resoldre aspectes importants del dia a dia.

mesCerdanyola té oportunitats que no podem deixar escapar. Tanmateix la manca d’estabilitat política i les dificultats per configurar una majoria estable del govern impedeixen centrar l’atenció en allò que és important per la comunitat.

Així, enlloc de preocupar-nos per com donar, per exemple, suport a la petició de ser ciutat seu de l’Agència Europea del Medicament; dos anys després de les eleccions municipals del maig de 2015 tenim posat encara el focus d’atenció en la governabilitat de Cerdanyola. Parlem de govern i no de ciutat.

La política ha de ser la solució als problemes, no el problema. Des de Mes Cerdanyola hem donat suport al projecte polític de Compromís i hem contribuït, dins les nostres possibilitats, en la cerca d’estabilitat, sempre amb la mirada enfocada en els interessos de la ciutat i el convenciment de fer viable la millor opció per Cerdanyola.

Gairebé dos anys després d’haver donat suport a la investidura de l’alcalde Carles Escolà, d’haver negociat i contribuït als projectes de pressupostos municipals des d’una oposició responsable, i d’haver plantejat propostes i idees per transformar i avançar col·lectivament, hem d’assumir el nostre fracàs.

En un plenari fragmentat, Compromís no ha sabut o no ha pogut generar les majories suficients. La ciutat s’ha vist mancada d’un lideratge capaç de dotar d’estabilitat el seu govern i, que aquest, pogués impulsar projectes reals de transformació de Cerdanyola, per una ciutat més justa i socialment, més rica. Mostres de governs complexes, possibles, en tenim en ciutats del nostre voltant: Barcelona, Badalona, Sabadell…

Mantenir a tota costa la situació actual, en què 18 de 25 regidors del ple han perdut la confiança en l’alcaldia, és una posició conservadora en tant que, amb aquestes condicions, és impossible tirar endavant la ciutat. Es pot mantenir un govern per falta d’alternatives, cert; però no es pot governar.

Seguim mantenint que cal cercar una majoria per resoldre els temes embussats de la ciutat com són Cerdanyola Aparca, els abocadors, Guiera, conveni UAB o l’EMD Bellatera,… ; preparar les condicions per a la realització d’un Pla Estratègic de Ciutat i garantir amb una Gerència professional el desenvolupament del dia a dia de l’Ajuntament.

El nostre compromís amb la ciutadania serà donar suport al govern que ho garanteixi. Des de Mes volem que qualsevol govern que hi hagi a la ciutat defensi el Pacte Nacional del Referèndum.

MES

Comparteix: