Un Sant Jordi de memòria històrica i justícia

Dins del programa de Sant Jordi, La Escalera i Cerdanyola Informa van organitzar la presentació del llibre “Me lo decía mi abuelito” en un acte carregat de memòria històrica i justícia.

Imatge: Ajuntament de Ripollet

Imatge: Ajuntament de Ripollet

Recuperar la memòria, saber d’on venim, saber que va passar amb pèls i senyals i fer justícia amb els fets. Aquests van ser els interrogants que van motivar a l’Associació Cultural La Escalera i a Cerdanyola Informa a organitzar un acte dins del programa de Sant Jordi i del tercer aniversari del mitjà de comunicació.

Alberto Valenzuela i Felipe Moreno van ser els encarregats de conduir l’acte. Valenzuela presentava el llibre “Me lo decía mi abuelito”, una novel·la basada en les memòries del seu avi, Manuel Valenzuela, afusellat pels franquistes al gener de 1940 en un poble granadí després d’haver passat nou mesos a la presó. Manuel va deixar una família amb cinc fills. Malauradament, aquest no va ser un fet aïllat i va manxar l’Estat de sang.

Alberto Valenzuela és col·laborador de Mollet amb Cuba, psicòleg de professió, nascut a Barcelona amb arrels andaluses (Marchal, Granada). Valenzuela és una persona compromesa i vinculada en diverses lluites.

Per la seva banda, Felipe Moreno és coordinador de la Plataforma Catalana de Suport a la Querella Argentina contra els crims del franquisme. Moreno va ser un dels torturats pel conegut sanguinari “Billy el Niño”, el qual és requerit per la Justícia argentina per les tortures que va cometre en els darrers anys del franquisme.

Comparteix: