Més de 60 activitats a la Setmana Saludable i Sostenible a la UAB

La Setmana Saludable i Sostenible a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) tindrà lloc del 24 al 28 d’abril, amb tallers, xerrades, curses, caminades, i enguany, com a novetat, una “escape room”. En total, més de 60 activitats gratuïtes adreçades a estudiants, personal i professorat. L’any passat hi van participar més de 2.000 persones. Enguany, les inscripcions ja superen les 3.000. El dia central serà el dijous, 30 de març, quan també es farà una cursa i una caminada popular així com una fira d’entitats.

Del 24 al 28 d’abril, la vuitena edició de la Setmana Saludable i Sostenible tindrà lloc al campus de la UAB amb activitats com ara la caminada, la cursa, sessions de risoteràpia, tallers de la vista, xerrades sobre alimentació saludable, motivació o relaxació, etc. L’objectiu: promoure hàbits per a un estil de vida saludable i sostenible entre la comunitat de la UAB.

Adquirir hàbits per un estil de vida saludable i sostenible és l’eix vertebrador de les activitats de la Setmana Saludable i Sostenible de la UAB. Les activitats son gratuïtes i adreçades a la comunitat universitària: estudiants, PAS i PDI així com Alumni.

La conferència inaugural de la setmana la durà a terme el dilluns, 24 d’abril, el nutricioinista Aitor Sánchez, que parlarà de “Mites de l’alimentació saludable”, a la Sala d’Actes de Rectorat, a les 12.30 hores.

Hi haurà un dinar contra el malbaratament alimentari el dimarts, 25 d’abril, a les 13.00 hores, a la plaça Cívica.

També es farà una caminada a Sabadell: coves de Sant Oleguer, pou de glaç i parc fluvial del riu Ripoll, de 3,7 km. Per la seva banda, el mateix dia a la plaça Cívica hi haurà un taller de marxa nòrdica de 13.30 a 15.00 hores, realitzat per Xavier Ortega, al costat de l’aparcament de la plaça Cívica.

El dimecres, 26 d’abril, el psicòleg i Alumni Pep Marí, impartirà la conferència “Estratègies per la motivació”, a les 13.00 hores, a la Sala d’Actes del Rectorat, xerrada organitzada per Alumni UAB.

Els menjadors de la UAB oferiran al llarg de la setmana una mostra de plats de diferents països mediterranis, i al llarg de tota la setmana també, del 24 al 28 d’abril, es podrà entrar gratuïtament al Servei d’Activitat Física, ja que s’hi faran portes obertes.

Diada central, dijous, 27 d’abril
Durant la diada central de la Setmana Saludable i Sostenible, el dijous, 27 d’abril, a la plaça Cívica, es concentraran moltes de les activitats. Després de l’èxit de l’any passat, de les 10 h. a les 17 hores, s’instal.laran diferents food-trucks (furgonetes), que oferiran menjar saludable i sostenible, a l’Eix central del campus, entre la plaça Cívica i el pont de l’Edifici B. Seran una desena de vehicles, la majoria amb estètica “vintage” o de “street art”, tots diferents, que oferiran menjars saludables com ara menjar mexicà, coques veganes, ous remenats, cuina mediterrània-japonesa, entrepans cubans, hamburgueses gourmets, pizzes i gelats artesans, entre d’altres. Tot això, acompanyat amb música de diferents dj’s.

A les 11 del matí el consultor Ferran Ramón-Cortés, oferirà la conferència “Pot la nostra comunicació contribuir a la nostra salut?”, a la Sala d’Actes del Rectorat.

Més tard, a les 13 hores, a la Sala d’Actes de l’edifici Àgora, Margarita Martí Nocolovius impartirà la xerrada “Menjar poc beneficia la memòria durant l’envillment?”.

De les 12 a les 15 hores la plaça Cívica acollirà la Fira Campus SIS, on diferents serveis de la UAB relacionats amb aspectes de salut i sostenibilitat informaran als assistents. Poc després, a les 13 hores es farà una gimcana organitzada pel voluntariat de salut a la carpa de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) de la plaça Cívica.

A les 13.20 h. el vicerector d’Economia i de Campus, Carles Gispert, donarà el tret de sortida de la Cursa popular saludable, que sortirà de la plaça Cívica. Cin minut més tard s’iniciarà la caminada “La ruta de les rieres”, de 5,7 km., també a la plaça Cívica.

El divendres, 29 de març, es durà a terme una activitat nova a la Setmana com és una “escape room”, que organitza el CORE Salut Mental i l’Institut de Neurociències. Es farà en grups de 4-6 persones, i tindrà una durada d 30 minuts i es farà al SAF (Servei d’Activitat Física).

A tot això cal sumar altres activitats, fins a un total de més de 60, que inclouen tallers de revisió de la vista o per deixar de fumar, sessions de risoteràpia, bàsquet en cadira de rodes, zumba, màster classs de cyciling, pàdel, tennis taula, entre moltes d’altres.

Els centres de restauració Lletres i Psicologia, Ciències Biociències, Medicina, Socials, Veterinària, Rectorat i el de la Plaça Cívica oferiran una mostra de plats de diferents països de la mediterrània.

La UAB consolida així la celebració d’una setmana pensada per a promocionar entre la comunitat universitària activitats que afavoreixin l’adquisició d’hàbits saludables i sostenibles. L’any passat hi van participar més de 2.000 persones. Enguany s’arriba ja a la vuitena edició.

Comparteix: