Can Serraperera acollirà un taller per a persones emprenedores que vulguin crear una cooperativa

Es tracta d’una activitat emmarcada en el conveni de col·laboració de l’economia social i solidària subscrit pels ajuntaments de Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Ripollet.

Els Ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac i Ripollet col·laboren i promouen des del 2016 l’economia social i solidària als seus municipis. La propera acció d’aquest treball conjunt, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, es durà a terme a la nostra ciutat. Es tracta del taller  “Vols crear una cooperativa? L’organització i funcionament d’una empresa democràtica i participativa” que tindrà lloc els propers 21 i 28 d’abril, de 9:30h a 13:30h a la sala Clara Campoamor del Servei Municipal de Treball i Promoció Econòmica (Masia Can Serraperera).

Les persones interessades poden inscriure’s a través d’aquest enllaç.

Taller d’emprenedoria social

El treball conjunt dels quatre municipis va comptar amb una sessió prèvia dedicada a “Emprenedoria social: Idees de negoci que aporten solucions a necessitats socials”. Celebrada el passat 7 d’abril a les dependències de la Fundació Barberà va comptar amb la participació de més 25 persones. L’objectiu del taller era ajudar a les persones assistents a identificar necessitats socials no cobertes (o cobertes de manera ineficient), a generar idees que aportin solucions noves, i a posar de relleu la necessitat de promoure una cultura emprenedora d’enfocament social.

Ana Álvarez, sòcia fundadora de Calidoscoop, SCCL, va ser l’encarregada de dinamitzar la sessió donant significat a l’emprenedoria social com a eina de transformació de la societat i va acompanyar a les persones participants en la definició dels seus projectes mitjançant una jornada de dinàmiques i aportant les seves experiències i coneixements.

Calidoscoop, SCCL. serà l’encarregada de dimanitzar el taller que es farà a can Serraperera.

Programa ESStem treballant

Els ajuntaments de Barberà del Vallès, Cerdanyola, Montcada i Reixac i Ripollet porten col·laborant des de 2016 en un projecte de la Diputació de Barcelona anomenat ESStem Treballant, amb un Conveni de Cooperació per a l’execució conjunta d’aquest programa d’impuls de l’economia social i solidària al territori, signat per les alcaldesses i alcaldes el passat 11 de gener.

Comparteix: