La XIV Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat es pot visitar a la Biblioteca

L’acte central de la mostra va ser la presentació davant la comunitat educativa, familiars, amics i companys d’una selecció de 5 treballs dels 5 instituts públics de la ciutat.

L’Espai Enric Granados va acollir l’acte central de la XIV Mostra de Treballs de Recerca, que va comptar amb la presència de l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, la regidora d’Educació, Elvi Vila, la directora dels Serveis Territorials del Vallès Occidental del Departament d’Ensenyament, Carme Vigués, i els inspectors de Cerdanyola del Vallès, Francesc Martín i Charo Guerrero.

Elvi Vila, regidora d’Educació, va valorar especialment l’esforç que suposa el treball de recerca, tant per part de l’alumnat com del professorat i les famílies dels nois i noies, i va remarcar que treballs com aquests fan evident que, amb voluntat, tot és possible. D’altra banda, Carme Vigués, directora dels Serveis Territorials del Vallès Occidental del Departament d’Ensenyament, va agrair al professorat el guiatge de l’alumnat en el procés educatiu, i va definir els treballs de recerca com a punt d’inici d’una nova etapa en la vida de les noies i els nois.

La part central de l’acte es va dedicar a l’exposició dels treballs de l’alumnat. Noelia Serrano, de l’Institut Banús, va exposar, en anglès, el treball The phenomenon of film-induced tourism, que investiga la relació entre el turisme i el cinema, concretada en un vídeo sobre els indrets de Barcelona que apareixen a la pel·lícula El perfum. Història d’un assassí. Rita Blasi i Eduard López, de l’Institut Gorgs, van presentar una proposta per solucionar el problema de la contaminació per purins: tractar-los amb microalgues i obtenir-ne biodièsel, compost d’alta qualitat i aigua tractada. Laura Piedrafita, de l’institut Forat del Vent, va presentar la màquina de jocs d’arcade que ella mateixa ha construït, i que permet jugar, mitjançant un emulador, a jocs clàssics de diverses consoles. Sandra Donaire, de l’institut Pere Calders, va presentar la seva marca de roba, “Sander BCN”, un treball que contempla totes les vessants de la creació d’una marca, des del tipus d’empresa i el càlcul de costos fins al disseny d’una línia de productes. Laura Cabrera, de l’Institut Jaume Mimó, va presentar un estudi sobre la relació entre el teatre i l’adaptació al cinema centrada en Un tranvia llamado deseo. El treball inclou el curtmetratge El chico de los Grey, centrat en els records de Blanche, una de les protagonistes de la història, realitzat i protagonitzat per la mateixa Laura.

Aquests sis alumnes van rebre un diploma i com a obsequi per part de l’Ajuntament un carnet que els dóna accés gratuït als espectacles de la programació estable del Teatre Ateneu i per a les sessions de Xiscnèfils, així com un diploma. A part d’aquests treballs, es va reconèixer amb un diploma a cada alumne que tenia treballs exposats. El lliurament dels obsequis i els diplomes va anar a càrrec de a directora dels Serveis Territorials i de l’Alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, que va tancar l’acte animant als nois i les noies a continuar treballant per al seu present i per al seu futur, remarcant que cal tenir present no només l’èxit personal, sinó també l’èxit col·lectiu, que faci possible una societat amb menys desigualtats i més justa.

La Mostra dels treballs seleccionats es pot veure fins divendres dia 7 d’abril a la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès.

Comparteix: