Setmana de lluita intensa de la PAH Ripollet – Cerdanyola

La PAH Ripollet – Cerdanyola fa una setmana que està lluitant a les portes de La Caixa per aconseguir la renegociació de les hipoteques de dues famílies de Ripollet.

L’acció indefinida a les oficines de La Caixa es va iniciar el 30 de març amb l’objectiu de denunciar i senyalitzar les polítiques antisocials de CaixaBank, que es nega a donar solució a famílies que es consideren estafades. En aquest cas, tal com informa la plataforma a les xarxes socials, es tracta d’hipoteques “multidivisa” que es van comercialitzar en 2007-2008 i en les que milers de famílies es van veure atrapades sense que l’entitat bancària vulgui donar una solució per acabar amb el patiment de les famílies endeutades que, en molts casos, estan en perill de desnonament imminent.

Arran de les accions de la PAH la Caixa es va veure obligada a tancar nombroses oficines a les dues localitats. Malgrat tot, fins a la data d’avui, l’entitat no posa solució a aquesta injustícia que s’estén per tot el país.

Els casos de l’Encarni i la Maika

L’Encarni és una veïna del barri del Pont Vell amb una hipoteca multidivisa. El crèdit de 208.000 euros signat fa 8 anys s’ha incrementat fins als 215.000, tot i haver aportat fins al moment uns 90.000 euros. Està pagant una quota d’uns mil euros mensuals, tot i ser una família monoparental.

La Maika és veïna de Can Clos amb una hipoteca regida per l’IRPH. Té una quota de 1.000 euros. Deu 180.000 euros i ha intentat vendre’s el pis però no li donen per cobrir el deute. La PAH demana per ambdues que ‘la Caixa’ els passi les hipoteques a l’euríbor i una quota d’uns 500 euros al mes per poder pagar i viure.

Comparteix: