Escolà convoca la qüestió de confiança aquest divendres

govern2

L’alcalde ha anunciat que el divendres 7 d’abril es realitzarà un ple extraordinari a les 19 h per votar la qüestió de confiança. A partir d’ara l’Ajuntament té dues sortides: aprovació de pressupostos o presentació d’un nou govern.

El passat dijous l’oposició va tombar els pressupostos més socials de la història de Cerdanyola, presentats per Compromís. Eren uns pressupostos amb augments a les partides de polítiques socials i amb caràcter participatiu, ja que incorporava la participació de manera estructural al conjunt dels departaments de l’Ajuntament.

Davant aquesta situació, Escolà ha afrontat de cara la problemàtica i ha convocat una qüestió de confiança que se celebrarà el divendres 7 d’abril a les 19 h a la sala de plens de l’Ajuntament de Cerdanyola. A partir d’aquí s’activarà el procés: el plenari s’haurà de pronunciar i votar. Si hi ha una majoria en donar la confiança a l’alcalde, es produirà l’aprovació inicial del pressupost. En cas de no produir-se, s’obrirà un període d’un mes on l’oposició podrà convocar una moció de censura per poder presentar un nou govern.

El “no” als pressupostos

Aquesta proposta de pressupost es va construir partint de l’acord programàtic que van signar els quatre partits que van donar l’alcaldia a Carles Escolà i el govern a Compromís: CiU, ERC i ICV. Malgrat tot, CiU i ERC es van desmarcar del pressupost presentat i es van abstenir, una postura que Escolà no comprèn ja que, a banda que el document va partir de l’acord programàtic, es van recollir la majoria d’aportacions dels dos partits nacionalistes i, a més, ERC formava part del Govern quan es va començar a redactar la base del pressupost. Escolà posa en dubte “l’oposició constructiva” que diu fer ERC: “hi ha una gran contradicció del que han dit i el que fan a la realitat”, diu l’alcalde.

Per la seva part, ICV i el regidor no adscrit van continuar donant suport al govern i va votar favorablement perquè, segons diu Escolà “han entès quines són les necessitats de la ciutat (…) i els agraïm el vot favorable”.

Respecte als partits que han votat en contra, Escolà ha remarcat dos: Ciutadans i PSC. Pel que va a C’s. L’alcalde lamenta la seva manca de suport, ja que “van estar treballant i negociant moltes hores, es va fer un treball molt positiu per Cerdanyola, però en el darrer moment van prioritzar una posició que respon més als seus interessos com a partit que als interessos de la ciutat”. Respecte al PSC, Escolà ha tornat a posar sobre la taula el desinterès del grup de Carme Carmona en els pressupostos, ja que no han fet cap tipus de proposta i sabien, des del primer moment, que votarien en contra, deixant d’aquesta manera sense veu a “persones que diuen representar”. Escolà opina que el PSC està “mirant de cara a 2019, per sobre dels interessos (actuals) de la gent de Cerdanyola”.

Comparteix: