Es presenta “Camins”, una revista que reivindica l’escola pública

En una data molt significativa, ja que el passat dijous 23 començava la preinscripció a les escoles públiques, es presentà la setmana passada «Camins», una revista dedicada íntegrament a l’educació i la pedagogia, des de La Pública de Cerdanyola.

exposició 2Poemes per als més petits, Dylan pensant en els adolescents i paraules de Paulo Freire per assenyalar que l’educació permanent és un dret de les persones, tinguin l’edat que tinguin. Van ser les primeres paraules que es van sentir a la sala, en un acte proper i dinàmic que es va tancar amb un tendre i sentit homenatge als mestres de la Segona República amb dues cançons en directe d’en Ramon Sauló i musicades per en Manel Gil Inglada, dedicades a un mestre que no va poder portar els seus alumnes a veure el mar…

Vam poder veure la projecció dels continguts de la revista, conèixer com s’ha confeccionat i que sortirà pels vols de Sant Jordi. Les coordinadores del projecte, Glòria Grañén i Puri Palomar, van afirmar que hi ha recorregut, i que es faran tres números l’any, a l’abril, al setembre i al desembre. Van explicar que al quadernet central sempre trobarem els centres públics que ens parlaran en primera persona, des de les escoles bressol a l’escola d’adults, passant per primària i secundària, i que ja en aquest primer número han manifestat quin projecte volen publicitar a les pàgines de Camins. Les seccions que depenen directament de l’equip responsable de la publicació van ser definides com uns continguts amb una visió àmplia del fet educatiu i de les diferents persones que en poden ser protagonistes, afirmant que l’entorn educa.

Vam poder veure una revista amb un disseny alegre i modern i amb imatges evocadores, amb el treball de la Montserrat Benito Segura i d’en Sergio Rodríguez Soriano responsables de la part gràfica. Es va parlar breument de les diferents seccions, entrevistes, articles d’opinió, reportatges, ressenyes, apunts històrics, documents i guia de serveis i contactes, mentre se’n mostraven algunes imatges de les proves d’impressió. Mentre les coordinadores de continguts manifestaven que l’editorial d’aquest primer número era la seva declaració de principis, on es pot llegir: «…si la finalitat d’un camí està clara, la finalitat d’aquesta revista a cada pas resultarà més clara, i tindrà sentit en funció de les vostres aportacions que volem que siguin moltes, per convertir aquest nou mitjà en una veritable eina de comunicació, motivació, reivindicació i innovació” .

Com que la publicació serà quadrimestral, per el seguiment del «dia dia educatiu» es va anunciar que al setembre es presentarà la web «Portes Obertes» amb una orientació similar a la revista i que com aquesta podrà gestionar-se de forma participada. De moment tindrem la publicació en paper de Camins que arribarà a tots els centres públics i que podran adquirir a títol personal aquelles persones que ho desitgin a les llibreries Lilliput, Éfora i L’Aranya que en són col·laboradores i distribuïdores.

Comparteix: