Activitats complementàries de l’exposició ‘Fugint de l’Holocaust’

La visita guiada a l’exposició La Shoah, la projecció del documental Perseguits i Salvats. Camins de nit i boira i l’itinerari dramatitzat Les veus de frontera es duran a terme aquesta setmana amb l’objectiu de complementar l’exposició que acull el Museu de Ca n’Oliver Fugint de l’Holocaust. Catalunya i els refugiats jueus de la Segona Guerra Mundial.

itineraridramatitzatveusfronteraEl Museu de Ca n’Oliver acull, des del passat dijous 23 de març i fins el 14 de maig, l’exposició Fugint de l’Holocaust. Catalunya i els refugiats jueus de la Segona Guerra Mundial, produïda pel Museu d’Història de Catalunya i la Diputació de Barcelona amb motiu de la commemoració del 70 aniversari de la fi de la II Guerra Mundial i l’alliberament dels camps nazis. Per a complementar l’exposició s’ha preparat un programa d’activitats que té l’objectiu d’aprofundir en els continguts de la mostra i dinamitzar-la de manera que arribin a tot tipus de públic. En l’elaboració d’aquest programa i en el disseny de les activitats hi han participat diferents entitats de la ciutat, serveis municipals i institucions: Xiscnèfils, Vespres Literaris, Aula de Teatre, CRAC, la BCC, el Programa de Lletres, la Fundació Baruch Spinoza, el Centre d’Educació Ambiental del Parc de Collserola, TV3…

Visita guiada a l’exposició La Shoah

En aquesta ocasió, a més, l’exposició surt del Museu i s’estén per la ciutat amb l’exposició La Shoah. El genocidi nazi del poble jueu, que es pot visitar a l’Ateneu fins el 14 d’abril. El dimecres 29 de març es farà una visita guiada a aquesta exposició, a les 18:30h, que acostarà als fets i a les causes que van portar a l’extermini de dos de cada tres jueus europeus. L’activitat és gratuïta i no cal inscripció per participar.

Nom activitat: Visita guiada ‘Sota l’ombra de l’esvàstica’
Dia i hora: 29 de març, 18:30h
Lloc: Sala d’exposició de l’Ateneu

Projecció documental

La Biblioteca Central projectarà el documental Perseguits i salvats. Camins de nit i boira, el divendres 31 de març a les 18h. Es tracta d’un documental produït per la Xarxa de Comunicació Local i Televisió de Catalunya que l’ha cedit desinteressadament al Museu de Ca n’Oliver. El documental ha estat dirigit per Felip Soler i recull testimonis en primera persona que narren com van travessar els Pirineus fugint dels nazis. Aquesta activitat ha estat proposada per Xiscnèfils que s’ocuparà de la presentació i de les preguntes que se’n puguin derivar. L’entrada és lliure.

Nom activitat: Projecció documental Perseguits i salvats. Camins de nit i boira
Dia i hora: 31 de març, 18h
Lloc: Sala d’Enric Granados de la Biblioteca Central

Itinerari dramatitzat

La tercera de les activitats programades per a la setmana vinent serà l’itinerari dramatitzat Les veus de la frontera, que es durà a terme el diumenge 2 d’abril. L’itinerari pretén recordar el patiment dels 10.000 jueus i jueves que van travessar els Pirineus fugint de la persecució nazi. El recorregut començarà al Museu de Ca n’Oliver a les 9.30h i s’acabarà al Forat del Vent cap a les 14h (la tornada es farà en autocar). Durant el camí els participants, com si fossin fugitius, seran guiats per passadors de muntanya i s’hauran d’amagar dels seus perseguidors. Per a participar cal inscriure’s al Museu de Ca n’Oliver a partir del 24 de març fins a l’esgotament de les places. L’activitat és gratuïta, està recomanada per a majors de 14 anys i no és adequada per a persones amb la mobilitat reduïda.

Nom activitat: Itinerari dramatitzat Les veus de la frontera
Dia i hora: 2 d’abril, 10h
Lloc: Sortida des del Museu de Ca n’Oliver


Fotografia del documental Perseguits i salvats. Camins de nit i boira

Fotografia visita guiada La Shoah

Comparteix: