Els representants municipals lliuren el NIF a les cooperatives escolars

L’alcalde, Carles Escolà, i les regidores d’Educació, Elvi Vila, i de Promoció Econòmica, Contxi Haro, han lliurat els Nifs als infants dels centres educatius de primària, Serraperera, Xarau Les Fontetes, i Carles Buïgas, que participen en el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola

thumbnail_Xarau-574L’objectiu de la visita a les cooperatives escolars era fer el lliurament del NIF, document que les identifica com a empreses. Al llarg del matí, els càrrecs electes han visitat les cooperatives Xarau Revolution, Xarau Company, de l’Escola Xarau, Serrajunts i Emprekids, de l’Escola Serraparera, Cinquè Art i Buigart de l’Escola Carles Buïgas i Cooplefont de l’Escola Les Fontetes.

L’alumnat de 5è. de Primària de les escoles han presentat els productes de les seves cooperatives i que desenvoluparan durant aquest curs dins el programa Cultura Emprenedora a l’Escola amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials.

L’objectiu és fomentar l’autonomia i la iniciativa personal, ensenyar a aprendre i millorar les competències social i ciutadana, lingüística, digital, cultural, artística i matemàtica, en una iniciativa d’interacció amb el món real.

Els representants de les 7 cooperatives han explicat el seu projecte i les accions que estan duent a terme, com ara l’elaboració dels prototips dels productes, l’estudi de mercat, o la comptabilitat. Els representantsmunicipals els han animat a continuar en aquest projecte que els ajuda a treballar els valors socials. Des de principi de curs, les cooperatives han estat treballant en la part més administrativa, constituint la cooperativa, escollint la Junta, el nom i el logo, redactant els estatuts, presentant a l’Ajuntament la documentació necessària per poder començar a treballar, i elaborant de forma els prototips dels productes que hauran de vendre.

Des de l’Ajuntament s’ha facilitat a les escoles una proposta didàctica per dur a terme aquesta activitat. Finalment, i seguint les indicacions que planteja la Diputació de Barcelona, es farà una trobada de cooperatives de caire més lúdic abans del dia de la venda al mercat dels seus productes, previst al mes de maig.

Comparteix: