L’AMB i l’Ajuntament instal·laran un jardí per a papallones al Parc del Turonet

Aquest espai, que servirà per atreure diverses espècies de papallones i per a la seva observació, es posarà a punt mitjançant una jornada participativa el proper diumenge 26 de març

render_jardi_papallonesL’AMB, en col·laboració amb l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, han reservat un espai al parc del Turonet, del mateix municipi, i que forma part de la Xarxa de Parcs Metropolitans, per tal d’instal·lar-hi un jardí per a papallones.

Un espai d’aquestes característiques està dissenyat per afavorir la presència de papallones, libèl·lules i altres insectes que contribueixen a la biodiversitat del parc, i que són indicadors d’una bona salut ambiental. El jardí comprèn diferents ambients de plantes (aromàtiques, de bosc, nectaríferes, aquàtiques, de prat i d’horta) i una bassa, que proporcionen una gran diversitat d’olors i colors, així com diferents ritmes de floració. Tot plegat fa que aquest espai esdevingui un refugi per a diferents espècies d’insectes que compleixen importants funcions en els ecosistemes, com ara la pol·linització o el control de plagues.

En aquest espai també s’hi instal·larà un dels denominats “hotels d’insectes”, una estructura que dóna refugi tot l’any a insectes, aràcnids, amfibis, rèptils i algun petit mamífer, proporcionant-los un lloc càlid on aquests petits animals troben materials que els faciliten l’estada durant l’hivern: troncs foradats que ajuden a niar diferents espècies d’abelles, pedres, branquillons, fulles, testos i escorces.

El proper diumenge 26 de març, hi ha programada una activitat, d’11.30 a 13.30 hores, gratuïta i oberta a les famílies, durant la qual s’instal·laran, de manera participativa, tots aquests elements. Per tal de participar-hi, cal inscriure-s’hi a través del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, trucant al 932 562 220 o enviant un correu a activmuseuciencies@bcn.cat.

El jardí de papallones servirà com a espai participatiu, on els centres educatius i entitats hi podran dur a terme el manteniment del jardí (o d’un sector del jardí, com per exemple de l’hort), fent la reposició de les plantes, retirada de males herbes, etc. També es podran organitzar tasques, per exemple, de seguiment de la presència d’insectes, amb la participació de famílies, en el marc de la programació de la Jugatecambiental del parc.

Comparteix: