Cerdanyola ja disposa de 28 desfibril·ladors automàtics

S’amplia el desplegament d’aquests equips instal·lant-se unitats al PEM Guiera, al Centre Civic Turó de Sant Pau, l’EMD Bellaterra i al Club Bellaterra.

dea_2La instal·lació de 4 nous desfribil·ladors automàtics (DEA) externs a equipaments de la ciutat amplia el desplegament dels equips previstos per l’Ajuntament. Actualment i amb les noves incorporacions s’eleven fins a 28 desfibril·ladors els DEA operatius. D’aquests, 24 són fixes, externs i s’han muntats a equipaments de referència al territori i 4 són de portàtils i es duen a l’equipament de vehicles de la Policia Local, per atendre amb rapidesa les persones que pateixin aturades cardiorespiratòries.

Finalitat de la instal·lació dels DEA

La finalitat d’aquesta actuació és fer una xarxa d’equips DEA repartits per tota la ciutat amb l’objectiu de donar una resposta ràpida i eficient davant d’una situació de risc cardiovascular. La parada cardíaca fora de l’àmbit sanitari és una de les primeres causes de mortalitat en la població. La fribil·lació ventricular és la causa més freqüent de la mort sobtada. En el cas d’aturada cardiorespiratòria el temps de reacció és vital. Les opcions de supervivència de la persona afectada disminueixen en passar cada minut sense l’a ssistència adequada.

Ubicació dels DEA

Els DEA municipals estan ubicats al Mercat Municipal de Les Fontetes, Mercat Municipal de Serraperera, Biblioteca Central, local de l’AAV de Can Xarau, Residència d’avis i àvies de Canaletes, Edifici de la Mancomunitat de Cerdanyola – Ripollet, l’Escola Municipal La Sínia, l’Ajuntament; Àrea Social; dependències de la Policia Local; equipaments esportius de Can Xarau, Montflorit, La Bòbila i Les Fontetes, Ateneu i als centres cívics. Els nous DEA s’ubiquen al PEM Guiera, Centre Civic Turó de Sant Pau, EMD Bellaterra i Club Bellaterra. Els DEA mòbils s’han muntat a 4 vehicles de la Policia Local. Paral·lelament i en muntar-se els desfibril·ladors, es forma al personal municipal i personal de referència dels equipaments en el seu ús.

Amb els nous equips, Cerdanyola del Vallès és una ciutat cardioprotegida.

Localització del DEA al plànol de la ciutat

Comparteix: