Queixa veïnal pels olors de la Plaça de la Torre Vermella

Un grup de veïns de la Plaça Vermella denuncia a l’audiència pública que l’activitat d’un establiment d’hosteleria  els hi provoca problemes d’olors i de soroll. El Govern els insisteix que el local s’adequa a la normativa vigent.

L’any passat un local d’hostaleria va obrir les portes a la Plaça de la Torre Vermella. Des de llavors, els veïns i veïnes que viuen a sobre pateixen els fums de la cuina i els sorolls que generen els infants dels clients quan juguen, a altes hores de la nit, al parc infantil.

Les afectades denuncien que el local té la sortida de fums de la cuina a la façana “i no a la teulada, com hauria de ser i com tots els locals que es dediquen a la restauració tenen”. Aquesta sortida de fums, situada a dos metres d’alçada a peu de carrer, provoca que les olors de la cuina entrin a les llars “creant una situació insuportable”, afirmen.

Arran d’aquest problema, el propietari del local, que s’ajusta a la normativa, va accedir a posar uns filtres de carbó activat per disminuir les olors, però les veïnes afirmen que el problema persisteix en la mateixa mesura.

En una reunió que van tenir les afectades amb els tècnics de l’Ajuntament, aquests els van dir que és el primer cas que tenim a Cerdanyola d’una sortida de fums a la façana. Malgrat tot, el local s’ajusta a la normativa vigent. Tal com diu el regidor competent, Ivan González, la normativa no obliga que la sortida de fums estigui a la coberta de l’edifici, alhora que s’ha ofert per tornar a mesurar les olors i els sorolls “amb paràmetres objectius”.

L’Alcalde, Carles Escolà, els va oferir fer una mediació entre els propietaris del local i la comunitat de veïns per poder arribar a una solució, però que en cap cas es podrà sancionar perquè el local s’adequa a la normativa. En aquest sentit, les afectades no volen que els sancionin, sinó que es modifiquin les ordenances, unes ordenances que l’alcalde no va accedir a modificar: “l’Ajuntament no modificarà una ordenança per donar cobertura a un cas concret”. Aquesta resposta va desanimar a les afectades, que van recordar que “l’objecte de la norma es que convisqui l’activitat econòmica amb el descans dels veïns, si això no ho tenim, és que la norma no està ben feta o s’està aplicant malament”.

Comparteix: