S’obren les inscripcions de la 5a edició del festival de cinema Protesta

Es pot presentar qualsevol curtmetratge de crítica social fins al 15 de maig. El 25% de cada premi anirà destinat a una entitat o associació sense ànim de lucre que el mateix guanyador o guanyadora escollirà.

Organització i jurat del Protesta 2015

Organització i jurat del Protesta 2015

S’han obert les inscripcions per presentar-se a la cinquena edició del Protesta, el festival internacional de cinema de crítica social que es farà durant el mes d’octubre, i que aquest any celebra el seu cinquè aniversari. Per celebrar-ho, es faran activitats en cinc ciutats diferents, mantenint com a seu Vic. El termini per presentar els curtmetratges serà el 15 de maig, i no serà fins al 14 de setembre que es faran públics els curtmetratges finalistes que es projectaran durant el festival a diferents espais.

El Protesta té l’objectiu de crear un espai específic per a la projecció, divulgació i difusió de cinema de crítica social per potenciar les creacions d’autors en l’àmbit nacional i internacional i esdevenir una eina de transformació social. En l’última edició es van presentar 767 treballs de seixanta països.

El festival combina el concurs de curtmetratges de crítica social amb la projecció de llargmetratges, música en directe, exposicions, xerrades i taules rodones relacionades amb el món audiovisual i amb la crítica social. Aquest any, coincidint amb el cinquè aniversari, s’ampliarà el nombre de projeccions de llargmetratges.

El període d’inscripció s’acaba el 15 de maig. Els curtmetratges es poden inscriure a través del web del festival o a través d’alguna de les plataformes de curtmetratges que apareixen en les bases, que estan publicades al web del festival. La durada dels treballs no podrà superar els 30 minuts i es podran presentar peces de ficció i documental. El comitè de selecció escollirà els curtmetratges finalistes, dels quals el jurat atorgarà el premi al millor curtmetratge documental i al millor curtmetratge de ficció. En els mesos vinents s’aniran fent públics els noms dels membres del jurat d’aquest any, sempre relacionats amb el món audiovisual o l’activisme social. El premi del públic el podran votar els assistents a les projeccions dels curts finalistes durant els dies de festival.

El premi al millor curtmetratge documental i millor curtmetratge de ficció està dotat amb 1.000 euros, i el premi del públic amb 500 euros. El 25% de cada premi anirà destinat a una entitat o associació sense ànim de lucre que el mateix guanyador o guanyadora escollirà. A més, els guanyadors rebran el trofeu del festival, una escultura de forja de l’escultor Enric Pla Montferrer.

Consulta les bases!

Comparteix: