MES debat els reptes de l’educació

El cicle de xerrades mensuals de MES Cerdanyola continuen dimecres 1 de març amb una ponència del psicòleg i president de l’Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació (ACPO). Com la resta de xerrades de Mes, l’entrada és lliure i se celebrarà al bar Cal Pintxo.

A punt d’iniciar-se la preinscripció pel curs escolar 2017-2018 i ens uns dies en què la major part dels centres educatius de Cerdanyola preparen les seves jornades de portes oberts, Moviment d’Esquerres de Cerdanyola, MES Cerdanyola, convida a la ciutadania a parlar sobre els reptes de l’educació en el segle XXI.

unnamed

Imatge: http://www.laugirona.cat/

L’educació és un dels pilars bàsics per al present i futur de la nostra societat. La transformació i els nous models educatius que s’experimenten en alguns centres escolars, així com la irrupció d’eines tecnològiques, es contraposen amb la falta d’un marc polític estable i les retallades dels darrers anys. Per aquest motiu, MES hem convidat al president de l’Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació (ACPO), el psicòleg i expert en educació inclusiva Jaume Francesch Subirana, a aportar la seva visió i experiència sobre els reptes que avui té l’educació.

La xerrada Els reptes de l’educació en el segle XXI s’emmarca en un cicle de debats públics que ha impulsat MES durant el 2016 i que, després de valorar l’acceptació de l’experiència, va reprendre aquest 2017 amb un debat sobre el Citilab i l’empoderament tecnològic de la ciutadania, el mes de febrer.

Alguns dels ponents que han passat per Cerdanyola són Lluís Llach, Ernest Maragall o Alfons Palacios, a més de l’economista Jordi Angusto, l’enginyer Pep Centelles, autor del llibre Cap a un 100% renovable, el director de la Fundació Palau i Fabre, Pere Almeda i el director del Citilab de Cornellà, Javier Gonazález. En els debats en clau local, han intervingut el conseller nacional de MES i bellaterrenc, Alvar Roda, els membres del col·letiu Refem, Albert Turon i Angel Gastón i el vocal de Cerdanyola empresarial, Xavier Garriga.

Dimecres 1-03, informació sobre el ponent i l’associació

Jaume Francesch Subirana és psicòleg de formació i psicopedagog de professió. Ha participat en diversos moviments associatius relacionats amb l’escola i té especial interès en les propostes que generen valor comunitari. Aprendre a aprendre, respectar i compartir són tres dels valors primordials per ell d’una escola. Expert en educació inclusiva, presideix l’Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació.

L’ACPO (http://www.acpo.cat/) aglutina a professionals relacionats amb la psicopedagogia i amb l’orientació educativa, a qui ofereix formació continuada al mateix temps que manté un debat permanent sobre els models educatius i la formació en totes les etapes de la vida.

unnamedCONVOCATÒRIA-AGENDA XERRADA:

Els reptes de l’educació en el segle XXI

QUÈ: Xerrada de Jaume Francesch i Subirana, President de l’Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació (ACPO)

QUAN: Dimecres, 1/03. 19.30 hores

ON: Cal Pintxo (Sant Ramon, 154) Cerdanyola del Vallès

Comparteix: