Una cercavila a la UAB convoca a la vaga de l’1 i 2 d emarç

Ahir les estudiants organitzades de la UAB van realitzar una cercavila per tota la universitat per convocar a la vaga que hi ha convocada pel primer i segon dia de març.

Tal com ha informat el col·lectiu “Autònoma Rebel“, ahir al migdia es va realitzar una cercavila per convocar a la comunitat universitària a la vaga programada pels dos primers dies de març. Durant aquesta cercavila s’han realitzat certes accions com l’atac a 16832066_1481991468502275_2860393097726881393_nles entitats financeres presents a la UAB o una tirada d’ous a una pancarta que situava al Secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, com l’actual responsable dels preus abusius dels estudis superiors, després que afirmés que no aplicaria la rebaixa del 30% de les taxes aprovada al Parlament de Catalunya.

En primer lloc, l’acció a les entitats financeres demostra el rebuig de la comunitat universitària a la presència d’aquestes a la nostra universitat. Per una banda, perquè aquestes obtenen els primers llocs als rànquings de banca armada espanyola i carreguen fins a un 40% d’afectades per desnonaments. Per l’altra banda, perquè mentre els preus per accedir a la universitat s’han tornat inassumibles, aquestes ofereixen préstecs a aquelles que no s’ho poden pagar. Lucrant-se.

En segon lloc, la tirada d’ous ha servit per col·locar a Arcadi Navarro al punt de mira i enmig del debat mediàtic. El senyalen i el continuaran senyalant com a actual responsable de la precària situació en què ens trobem els estudiants a la universitat: per romandre immòbil i per la manca de voluntat política per millorar-ne les condicions. Per mantenir els preus i per fomentar que les entitats financeres se’n beneficiïn.

El col·lectiu universitari tanca el comunicat recordant a les institucions que “Violència és que any rere any hi hagi estudiants que es quedin fora de la universitat. Violència és que aquestes entitats se n’estiguin lucrant. Violència sou vosaltres”.

Les imatges i el contingut d’aquesta notícia han estat publicats a les xarxes socials del col·lectiu “Autònoma Rebel“.

Comparteix: