Torna la Jugatecambiental amb un munt de novetats

El diumenge 19 de febrer comença la temporada de primavera de la Jugatecambiental, que presenta un programa amb 14 propostes.

JugatecambientalUna casa per a tothom, taller de construcció i col·locació de caixes niu, serà l’encarregat d’estrenar la temporada de la Jugatecambiental, que arribarà puntualment a la seva cita cada diumenge a les 11:30h al Parc del Turonet. La primera sessió es farà el 19 de febrer i tindrà una segona part, el 28 de maig, quan es revisaran les caixes instal·lades per observar si hi ha hagut nidificació.

Aquesta temporada el Jardí de Papallones que s’està construint a la part alta del parc prendrà protagonisme amb dues activitats que giraran al seu voltant. El diumenge 26 de març es farà Ens ajudes a construir un jardí per a papallones?, una activitat per aprendre com la diversitat d’olors i colors i els diferents ritmes de floració, afavoreixen la diversitat d’insectes. La darrera sessió de la temporada, el 4 de juny, serà Habitants del jardí de papallones, una activitat participativa on s’identificaran els diferents insectes que visiten el Jardí de Papallones i també es farà el manteniment de l’espai.

Tampoc faltaran les activitats centrades en el mateix Parc del Turonet. Hi haurà destinades a descobrir l’espai, a conèixer els ocells que l’habiten i el seu ecosistema forestal. També es proposarà descobrir l’essència del parc a través de l’olfacte identificant les plantes aromàtiques que hi trobem.

La programació de primavera tornarà a fer èmfasi en el canvi climàtic, el consum responsable i el reciclatge amb tallers com Alimentació i canvi climàtic, Agafem el cabàs, Els pans d’arreu del món i Juguem amb les nostres creacions.

Com anteriors edicions de la Jugatecambiental se celebrarà la Festa d’Aigües, el 2 d’abril, a càrrec d’Agbar que presentarà nous jocs d’aigua per compondre música, construir castells, fer navegar vaixells i fer arribar aigua a les cases.

La Jugatecambiental és una iniciativa promoguda des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Totes les sessions estan guiades per educadors/es, es fan en diumenge, d’11:30h a 13:30h, al Parc del Turonet.


Programació Jugatecambiental Primavera 2017

Comparteix: