L’Ajuntament encomana un estudi per a conèixer el present del comerç i la restauració local

El document resultant presentarà una fotografia real de l’activitat econòmica de la ciutat i proposarà línies de futur per consolidar l’existent i apuntar noves oportunitats per emprenedors.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha encomanat un estudi sobre el comerç local per a conèixer quins són els hàbits comercials de la ciutadania, quina és la situació actual del comerç i la restauració local i plantejar línies d’actuació de cara al futur per aquests dos àmbits.

comercio-san-martin-8099L’empresa que l’elabora va presentar-lo en el marc del Consell Municipal de Comerç, celebrat el 6 de febrer. Proposa que el document resultant sigui un element útil, que permeti saber quines propostes comercials funcionen i quines no a la ciutat. O què compra la ciutadania a Cerdanyola del Vallès i què no. I on ho fa i per quin motiu. A banda d’esdevenir una base per elaborar un Pla Estratègic pel Comerç i Restauració de la ciutat.

Per fer l’estudi caldrà la col·laboració dels comerciants i restauradors, així com altres agents implicats en l’activitat econòmica. Es demanarà l’opinió de la ciutadania cerdanyolenca i d’altres municipis propers. Per a conèixer-la es faran 400 enquestes presencials en diferents horaris a ciutadania de diverses edats. Un 80% a gent de Cerdanyola i el 20% restant a població dels municipis veïns.

Es busca conèixer l’opinió de la població local i d’altres pobles per la mobilitat de la gent, que fa que es desplaci per algun motiu al poble del costat i aprofiti per fer les compres. O hi vagi directament perquè hi troba un determinat producte que busca.

L’estudi té un cost de 14.483,70 € i es financia a parts iguals entre l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. Estarà enllestit a finals de juny.

Valoració de les activitats de Nadal

La regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro, va agrair en nom de l’Ajuntament als comerciants i hostalers les activitats dutes a terme durant la campanya de Nadal. Un esforç que el ciutadà ha agraït molt. Respecte a la Fira de Nadal, que l’any passat va estrenar noves casetes, va esmentar que calia ajustar-ne les dates perquè fos atractiva per als paradistes. Les activitats de dinamització van funcionar a la perfecció, atraient a molt públic. Per properes edicions es mirarà que hi hagi música als carrers. També es parlarà amb les associacions professionals sobre la distribució de l’enllumenat nadalenc.

L’associació Cerdanyola Comerç i Serveis va fer una molt bona valoració de la Pista de Gel, destacant l’èxit de les entrades 2 x 1 que ofereixen els seus associats.

Firestoc

El Firestoc de Primavera es farà el dia 2 d’abril al parc del Turonet. Membres del plenari del Consell de Comerç van valorar com a negativa la darrera edició de la fira de l’estoc i l’oportunitat. La manca d’un bar al recinte i d’activitats dinamitzadores van ser algunes de les causes que provocaren una davallada de públic al Firestoc tardor, plantejant-se molts comerciants si els sortia a compte ser-hi, a la fira.

L’Ajuntament, en diàleg amb el Gremi d’Hostaleria, mirarà de facilitar que es munti un bar al Firestoc. Al temps que parlarà amb entitats, com ara Bambalina, perquè es facin activitats dinamitzadores de la fira comercial.

Precs i preguntes

Els aparcaments soterrats de la ciutat, especialment el del passeig del Pont, va generar diverses intervencions al plenari del Consell. L’estat de la instal·lació, la impossibilitat de pagar amb targes de crèdit o les dificultats per gestionar en horari nocturn les entrades i especialment les sortides de l’aparcament, van ser algunes de les inquietuds formulades. Contxi Haro va explicar la situació actual de l’empresa municipal Cerdanyola Aparca, gestora al 50% dels aparcaments municipals junt amb Construcciones Toro. El seu futur resta pendent del que decideixi la fiscalia respecte a un informe dictat per la secretària municipal a partir de la voluntat del govern actual de liquidar Cerdanyola Aparca per, un cop fet, passar la gestió de la part municipal a l’empresa municipal Cerdanyola Promocions.  Ara per ara, però, no es pot fer res.

La regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro, va presidir el consell, que va comptar amb l’assistència de la regidora Sònia Rodríguez (Ciutadans) i els regidors Francisco Ortiz (PSC), Marc Costa (CDC) i Fulgencio Yeste (PP).

Comparteix: