Els usos de l’edifici de Ca n’Altimira s’obriran a un procés de participació ciutadana

L’edifici de Ca n’Altimira, que anteriorment era la biblioteca de Cerdanyola, iniciarà un procés de participació ciutadana per decidir quins usos tindrà en un futur.

El regidor de participació, Maurici Jaumandreu, va exposar al passat ple de gener que el Govern ha decidit obrir un procés participatiu perquè tot el poble decideixi quins seran els usos que tindrà l’edifici de Ca n’Altimira. La primera fase ja està finalitzada i ha definit el marc en el qual s’ha de moure el procés participatiu. El Govern creu que aquest projecte és una oportunitat per millorar l’entorn urbà de Ca n’Altimira, un edifici amb un alt valor patrimonial que vol conservar.

Biblioteca Ca n'Altimira

Biblioteca Ca n’Altimira

La gestió que es proposa per a l’edifici és una gestió pública amb presència municipal dintre de la qual puguin col·laborar altres entitats. Això té l’objectiu d’empoderar les entitats del municipi en una gestió compartida.

La segona fase del procés ja s’ha iniciat i s’espera que finalitzi a mig termini – de quatre a sis mesos -. Aquesta fase consistirà a obtenir informació per part de la ciutadania: interessos, objectius, formes de gestió,… “Per tenir una proposta que ens obligui políticament a donar-li resposta i acabar de conduir cap a un procés de comunió dels diferents interessos” deia Jaumandreu.

Aquest punt ha estat criticat pel portaveu de CiU, Josep Grau, que deia que “aquest procés participatiu no respon a cap mena de projecte d’aquest Govern. CiU opina que “la Masia Altimira és prou important perquè es vegi reflectit que pensa el Govern de com ha de ser”.

Per la seva banda, el PSC va recordar a Jaumandreu que recentment s’han fet processos participatius, i que això no és cap novetat en aquesta ciutat. “El Govern anterior va fer processos participatius a Cerdanyola 2000″, deia Ortiz. En aquest sentit, el PSC no es va mostrar en contra de la participació, però va demanar que el Govern comptés més amb el seu grup perquè “tenen una proposta per aquest espai”, una proposta “que reactivaria la zona proposant un equipament que doni possibilitat als petits emprenedors i petites empreses que es vulguin instal·lar allà”.

La primera fase l’ha realitzat una empresa externa

Aquesta fase s’ha realitzat mitjançant una empresa externa a la qual hem pagat amb diners públics. Aquest fet ha estat molt criticat per part del PSC que va recordar que el procés participatiu de Cerdanyola 2000 es va fer amb recursos propis “no amb una empresa contractada”.

Comparteix: