El Parc del Turonet disposarà d’un jardí de papallones

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), encarregada del manteniment del Parc del Turonet, ha iniciat la construcció d’un jardí de papallones a la part alta del parc.

3956071723_235feb8e6a_o

Imatge: blocs.xtec.cat

El Parc del Turonet disposarà d’un jardí de papallones, un espai dissenyat per afavorir la presència d’aquestes i altres insectes que contribueixen a la biodiversitat del parc, enriqueixen el patrimoni natural i són indicadors de salut ambiental. Per tal que les papallones hi trobin refugi, en el jardí s’hi plantaran espècies autòctones, aromàtiques i plantes que floreixen en diferents èpoques de l’any per disposar de nèctar i de flors més temps, i de diferents colors i mides per atraure més varietats de papallones. Aquest nou espai del parc, que estarà situat a la part alta, serà un important recurs educatiu per observar, identificar i estudiar tan les papallones com les plantes aromàtiques.

Aquesta obra és la primera de les actuacions que l’AMB executarà al parc del Turonet a partir de les peticions fetes per l’Ajuntament de Cerdanyola i que inclouen també l’adequació dels entorns de l’antic dipòsit d’aigües i la millora de l’espai de jocs infantils entre d’altres.

Comparteix: