El Pla Director de Lectura de Cerdanyola segueix apropant la literatura a la ciutadania

El programa Cafè amb lletres celebra el seu 10è aniversari completament consolidat a l’agenda local després d’haver acollit al llarg dels seus 10 anys a 118 escriptors i escriptores de literatura catalana.

pdl_2017Enguany continua en funcionament un any més el Pla Director de Lectura de Cerdanyola (PDL) amb un programa d’accions i activitats enfocades a fer que la literatura formi part de l’essència de la ciutat. Durant el 2016 van ser 200 les activitats englobades al PDL amb l’objectiu de fomentar la lectura de diferents tipus i en combinació amb diverses disciplines. Aquest any, de nou escriptors/es, llibreters/es, administració… tornen a treballar de forma conjunta per aconseguir connectar la literatura amb els lectors/es.

10 anys de Cafè amb lletres

El programa estrella del PDL, el Cafè amb lletres, celebrarà durant el 2017 el seu 10è aniversari. Durant aquests anys han participat en les sessions mensuals del Cafè amb lletres 118 escriptors/es de literatura catalana i fins al mes de maig seran 5 escriptors/es més d’actualitat i qualitat els que visitin Cerdanyola. Entre ells, el pedagog i escriptor local Jaume Cela amb el seu llibre El meu pare és una pissarra (Premi Barcanova 2016) i l’escriptora Lolita Bosch amb La ràbia (Premi Roc Boronat 2016) en el que tracta el tema de bullyng com a víctima del mateix.

Com a resultat de l’interès que desperten les sessions del programa literari, ha nascut el Club de lectura-Cafè amb lletres, un club que donarà l’oportunitat de seguir comentant el llibre presentat al Cafè amb lletres el dimecres següent de la celebració de la sessió mensual. El primer club de lectura serà dimecres 25 de gener, a les 18:30h, a la Biblioteca Central i es comentarà el llibre d’Estel Solé Si no puc volar.

Escriptors/es locals

El PDL tornarà a incloure la presentació de llibres d’escriptors/es locals amb l’objectiu de projectar les seves publicacions. Durant l’any passat es van realitzar una vintena de presentacions i sembla que la línia serà semblant enguany. Durant els propers mesos hi ha programada la presentació de Catálogo de decisiones y fragilidades del periodista de Cerdanyola Toni Álvaro, i la presentació del llibre de poesia El Priorat: Llicorella i Poesia de l’historiador local Miquel Sánchez i la poetessa de Montcada Elisa Riera.

Sumant esforços

La Llibreria Èfora se suma al PDL amb un nou club de lectura de literATURA’T fantàstica, a càrrec de Toritaka Tokumi, i amb els Dilluns poètics amb l’objectiu de promoure el gènere de la poesia.

Premis Literaris 2017

Els Premis Literaris de Cerdanyola celebraran aquest any una nova edició amb la fita de seguir fomentant la creació literària en els diferents gèneres. L’Ajuntament de Cerdanyola i la Universitat Autònoma de Barcelona ja han convocat els Premis Literaris 2017 (XXII Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders, XXII Premi de Poesia Miquel Martí i Pol i VIII Premi de Narrativa Breu per a joves autors/es Caterina Albert). El termini de presentació d’obres originals està obert i finalitza el 13 de febrer. Més informació http://premis-literaris.uab.cat/es


Programa Pla Director Lectura gener – març 2017

Programa Cafè amb lletres gener – maig 2017

Comparteix: