El ple dóna el primer pas per la dignitat de les treballadores del Servei d’Ocupació

La primera fase per regularitzar la situació dels treballadors i treballadores del Servei Municipal d’Ocupació va ser aprovada per unanimitat al darrer ple municipal.

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

Imatge: Ajuntament de Cerdanyola

El Ple va aprovar per unanimitat i “in extremis” – alguns contractes finalitzaven el 31 de desembre – la pròrroga indefinida dels contractes dels treballadors de Can Serra. Amb aquest pas l’Ajuntament comença a reconèixer la feina feta pel servei municipal d’ocupació, una feina que, segons deia el regidor Enterria, “no s’ha vist recompensada durant tots els darrers anys amb la creació oportuna dels llocs de treball”. El regidor d’ERC afirmava que durant tots aquests anys s’ha aplicat una tècnica que podria ser frau de llei, doncs “tots aquests contractes per obra i servei per temps indefinit s’han anat encadenant de forma reiterada”.

El següent pas que té el Govern a l’agenda és la creació dels llocs de treball necessaris per a les tasques que actualment estan fent els 15 treballadors del Servei d’Ocupació. Aquesta tramitació s’ha d’iniciar el 30 de març d’enguany.

L’alcalde es mostrava orgullós d’aquest primer pas, ja que “és un acte de justícia social, un acte de justícia de classe”, ja que s’han donat “solucions a unes condicions irregulars que afecten treballadors de l’Ajuntament, situacions que en algun cas es remunten a 1992, fa 24 anys”. L’alcalde remarcava que aquests treballadors no tenien la cobertura d’un conveni col·lectiu, “i a partir d’ara si que la tindran”.

El Servei d’Ocupació

El Servei Municipal d’Ocupació, situat a la Masia de Can Serra, té quatre línies principals d’actuació:

La inserció laboral dels ciutadans i ciutadanes a través de:

  • L’orientació laboral i professional.
  • La qualificació professional amb la formació ocupacional i pràctiques professionals en empreses.
  • La intermediació laboral per afavorir l’accés a ofertes de feina.
  • L’aprenentatge d’oficis amb la pràctica professional.

El foment del creixement econòmic a través de serveis a la creació i consolidació d’empreses.

L’aplicació de la innovació i la qualitat com a eixos transversals en totes les àrees del Servei per tal d’oferir nous i millors serveis adaptats a les necessitats i demandes de la ciutadania i les empreses.

L’estudi de la realitat socioeconòmica del municipi.

Comparteix: