Expressa’t: Crònica d’una decepció

En aquest mitjà aparegué el 19 de octubre una carta meva, oberta i adreçada al equip de govern, oferint la meva col.laboració desinteressada (no vull remuneració) per sortir del marasme o atzucac en que es troba el nostre equip de govern respecte al afer dels abocadors, o sigui, de la salut nostra i dels municipis veïns, per que la nostra contaminació afecta fins a 5Kms. a la rodona.

abocadorcanplanasQuan redacto aquestes línies no he rebut cap resposta formal. Sí es cert que vaig coincidir en un acte a l’Ateneu amb el regidor Iván González i em preguntà si algú (suposo que del equip de govern) m’havia contactat, emplaçant-me a contactar-lo jo en cas de “silenci administratiu”. També una regidora em va anunciar una resposta a la meva carta. Res de tot això tingué lloc.

Dimarts 29 de novembre en una presentació de REFEM vaig denunciar-ho i afirmant que l’equip de govern no es veia capacitat per afrontar el repte i si no hi havia dimissions i traspàs a altres persones més capacitades, jo tornava a oferir-me per col.laborar a esbrinar el camí de cara a trobar una solució tècnica viable amb experiència reconeguda, el meu paper sols podia i pot ser introductori i per estalviar camins sense sortida com contractar l’empresa ENT de Vilanova.

El 6 de desembre (“Constitució”) em trobo a l’Ajuntament amb el regidor Iván G. i em diu que la persona que porta l’afer és la regidora Elisabet Pasamonte. Suposo que aquesta Sra. es la que acompanyava el meu amic Albert Turón amb qui vaig conversar el dia 29 i que amb ella no vam bescanviar paraula.

Cert que el regidor m’ha volgut facilitar el telèfon de la regidora. O sigui que he de seguir empaitant -los per aconseguir l’atenció de l’equip municipal i potser m’hauré d’encadenar a les portes de l’Ajuntament i fer un numeret. I no estic per això.

Penso que els ciutadans actius hem de contactar directament els nostres col·legues de llocs on han aconseguit que l’Ajuntament ha acabat posant-se al front de les reivindicacions (com Flix, Cruïlles i Rubí). També el CEPA, ADENC i entitats amb experiència en exigir de les autoritats la seva implicació.

Perquè el final serà polític i amb diners europeus ( no tots).

Roger Caballé- Ciutadà de Cerdanyola

Comparteix: