Fruita i verdura fresca a les persones en situació de vulneralibilitat econòmica

L’Ajuntament i l’empresa Fruiteries Punt Verd (Nugafruits Serveis de Distribució) signen un acord que assegurarà el proveïment de fruita i verdura fresca a qui ho necessiti garantint la seva privacitat.

Imatge: http://www.slowbcn.com

Imatge: http://www.slowbcn.com

L’Ajuntament vol garantir amb aquest conveni que aquelles persones o famílies en situació de vulneralbilitat econòmica puguin disposar de productes de fruita i verdura fresca de manera immediata i alhora garantir la privacitat mitjançant un sistema que permet a qui adquireixi aquests productes ho faci de manera anònima, com qualsevol ciutadà, sense haver de presentar cap document que els acrediti com a perceptors d’ajuts econòmics públics, amb la consegüent estigmatització que això pot comportar.

L’equip tècnic dels Serveis Socials municipals és qui comunicarà a l’empresa Fruiteries Punt Verd les persones o titulars d’unitat familiar a qui s’ha concedit l’ajut econòmic en concepte de fruita i verdura fresca. L’Ajuntament determinarà els productes de fruita i verdura fresca que es considerin bàsics per a una alimentació equilibrada, comunicant-ho a les persones que rebin aquest ajut i a l’empresa Fruiteries Punt Verd. El conveni té una vigència anual prorrogable un any més.

Garantir els subministraments bàsics a qui els necessita

Aquest conveni s’afegeix al signat amb l’empresa Supermercats Martin (Sumargo) el gener de 2016, segons el qual es garanteix la distribució de manera immediata de productes de primera necessitat a les persones que ho necessiten prèvia valoració de l’equip de tècnics de Serveis Socials municipals. En aquest cas, com en el conveni de distribució de fruita i verdura fresca, es garanteix la privacitat de les persones i famílies beneficiàries.

L’Ajuntament segueix treballant per assolir convenis amb altres empreses que puguin garantir el subministrament de productes de manera immediata que completin de manera adequada la dieta de les persones beneficiàries.

Comparteix: