Cerdanyola també patirà l’onada de fred polar

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat de la irrupció d’una massa d’aire molt fred procedent de latituds polars que arribarà a Catalunya a partir del cap de setmana.

Aquesta fredorada tocarà fons entre dilluns 16 i divendres 20, quan tindrà un origen més continental. Es preveuen glaçades generals que seran fortes al Pirineu i al Prepirineu, moderades a la resta de l’interior i febles al litoral.
Per aquest motiu el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís de Situació Meteorològica de Perill per Onada de fred – temperatura inferior al percentil 2 de la temperatura mínima diària durant tres dies consecutius o més. El percentil 2 d’una estació meteorològica automàtica (EMA) és el valor estadístic que deixa per sota el 2% de les temperatures mínimes diàries més baixes de la sèrie.
Tot seguit es pot veure el mapa del percentil 2 de temperatura mínima dels mesos d’hivern. La temperatura mínima prevista per la setmana vinent estarà per sota dels valors que apareixen al mapa:
be3d070b-e90c-4d08-84a4-2ba3c5ee3d8b
A banda, els models a mitjà termini indiquen que durant el període de fred intens seran possibles episodis de nevades a cotes mitjanes o baixes.
Durant divendres i el cap de setmana el vent del nord bufarà fort al Pirineu i Prepirineu, fet que augmentarà la sensació de fred i, en combinació amb la neu produirà el fenomen del torb. També hi haurà ratxes fortes a la meitat sud de Catalunya, així com a punts del litoral i prelitoral central, sobretot divendres i dissabte.
Per aquest motiu el Servei Meteorològic de Catalunya, font d’aquesta notícia, ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill de neu, vent i onatge.
Comparteix: