Cerdanyola coneix de primera mà el llegat de Fidel i el futur de Cuba

Amb la participació d’un centenar de persones es va dur a terme dimecres 11 a l’Espai Enric Granados, l’acte “El llegat de Fidel i el futur de Cuba”.

L’activitat va començar amb la visita del Cònsol cubà a l’Ajuntament, on es va reunir amb l’alcalde, en Carles Escolà, per parlar de la situació de Cuba, Catalunya i Cerdanyola, la necessitat de solidaritat per la situació creada arran l’huracà Matthew, i veure la possibilitat de restablir els contactes que la ciutat de La Lisa, municipi de La Havana, havia tingut fins als anys 90 amb Cerdanyola.

fidel.jpgPel que fa a l’acte, van intervenir l’Anna Ruíz, presidenta del Casal de Cuba a Badalona, qui va fer una síntesi de l’experiència internacionalista de Cuba i de la presència de Cuba al Món des dels primer anys de la revolució, tant a l’Àfrica i Àsia, com a l’Amèrica Llatina. El Leo Lamich, de la BVSB va parlar de la solidaritat de Cuba amb Xile i del llegat de Fidel en relació amb les lluites d’avui, tant a Catalunya com a Espanya. Finalment el Cònsol cubà, el Fabio Álvarez, va tancar l’acte amb la lectura de l’homenatge del poble de Cuba a Fidel. Tot seguit, es va produir un ric intercanvi d’opinions fins a les 20 h. del vespre.

Els organitzadors – l’Assemblea de Joves Independentistes de Cerdanyola (AJIC) i la Brigada Vallesana Simón Bolívar (BVSB),  amb el suport del CxC, les CUP, el Cercle de Podem, EUiA, les JCC, Poble Lliure i ICV - creuen que s’obre la possibilitat, després de l’èxit de la iniciativa, de continuar endavant amb la realització d’altres activitats semblants.

Comparteix: